Purpose college November

3 nov 2020

Stijn Markusse, oprichter van Boerschappen vertelt over eerlijk en dichtbij ondernemen tijdens het avondcollege van November

Stijn Markusse studeerde commerciële economie in Breda en richtte na zijn studie een marketingbureau in Tilburg op en werkte voor grote foodmerken. Hier ontstond de liefde voor conceptueel denken. Uit onvrede over het verschraalde supermarktaanbod richtte hij in 2014 Boerschappen op, samen met zijn vriendin Stéphanie Vellekoop. Na 5 ruige pioniersjaren zijn ze hun bedrijf stevig aan het opschalen om het huidige voedingslandschap positief te beïnvloeden.

Samen in de Regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is: de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een purpose college.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elk college werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve oplossingen en kunnen ook tot realiseerbare doelen leiden.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan
Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Aangepast programma – digitale avondcolleges
18.00 uur Academische inleiding
18.25 uur Presentatie van Stijn Markusse van Boerschappen, ook via livestream
19.10 uur Korte pauze
19.30 uur Break-out sessies via Teams – in kleine groepen praten de deelnemers over een mogelijke aanpak voor hun ideeën
20.30 uur Afsluiting, waarna iedereen flink geïnspireerd en vol ideeën aan de slag kan gaan

Alles digitaal, maar nog steeds interactief
In verband met de nog striktere coronamaatregelen, hebben wij (voorlopig) de opzet van de avondcolleges aangepast. Voor in ieder geval 6 oktober, 3 november en 1 december zullen de sprekers – en een select gezelschap van geïnteresseerden – aanwezig zijn in de studio van ZuidwestTV. De lezing wordt nu alleen nog via livestream aangeboden.

De deelnemers volgen dan thuis het verhaal van de spreker, waarna iedereen via Teams in zorgvuldig samengestelde groepen met elkaar in overleg gaat. Hierdoor hopen wij dat er – ondanks deze ‘afstandelijke’ manier van contact – toch een mooie mix participanten zal zijn, waarmee goede gesprekken kunnen worden gevoerd.

Aanmelden
Het avondcollege is gratis te volgen via onze livestream op YouTube.