Purpose-avondcollege Oktober

6 okt 2020

De maatschappelijke uitdagingen die wij vandaag moeten aangaan worden groter en complexer. Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat uitsluitend winst maken en oneindige groei niet meer de norm is. Het resultaat? Een continu groeiende groep van gemotiveerde en vooruitdenkende mensen die aan een samenleving werken die gebaseerd is op welzijn, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. Zij vormen samen de betekeniseconomie.

“Betekenisvolle ondernemers beginnen niet met een business idee, maar met een maatschappelijk probleem. Dat is echt een cruciaal verschil”
Kees Klomp, THRIVE Institute

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve oplossingen en kunnen ook tot realiseerbare doelen leiden.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan
Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Werner Schouten – voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging

Een frisse start van de colleges met deze jonge ondernemer. Werner vertegenwoordigt binnen de politiek en het bedrijfsleven de visie van jongeren op een duurzame toekomst. Hij verrast zijn publiek graag met tastbare en activerende inspiratie én met zijn ambitieuze visie op een duurzame toekomst. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opnemen van  de toekomst-les in onderwijsprogramma. Want waarom is er alleen geschiedenisles? En een van zijn andere topics: hoe betrek je jongeren bij besluitvorming en besturen. Haal de toekomst naar je toe!

Academische inleiding
Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Aangepast programma – digitale avondcolleges
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute via livestream
18.25 uur Presentatie van Werner Schouten, ook via livestream
19.10 uur Korte pauze
19.30 uur Digitale discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out sessies via Teams – in kleine groepen praten de deelnemers over een mogelijke aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Afsluiting, waarna iedereen flink geïnspireerd en vol ideeën aan de slag kan gaan

Alles digitaal, maar nog steeds interactief
In verband met de nog striktere coronamaatregelen, hebben wij (voorlopig) de opzet van de avondcolleges aangepast. Voor in ieder geval 6 oktober en 3 november zullen de sprekers – en een select gezelschap van geïnteresseerden – aanwezig zijn in de studio van ZuidwestTV. De lezing wordt nu alleen nog via livestream aangeboden.

De deelnemers volgen dan thuis het verhaal van de spreker, waarna iedereen via Teams in zorgvuldig samengestelde groepen met elkaar in overleg gaat. Hierdoor hopen wij dat er – ondanks deze ‘afstandelijke’ manier van contact – toch een mooie mix participanten zal zijn, waarmee goede gesprekken kunnen worden gevoerd.

Aanmelden
Het avondcollege is gratis te volgen via onze livestream op YouTube.