Opening Expositie ‘Ik ben jonge mantelzorger’

30 mei 2022

Het Markiezenhof en mantelzorg Brabantse Wal werken samen voor de expositie ‘Ik ben jonge mantelzorger’. Zeven portretten van jonge mantelzorgers, gemaakt door fotograaf Nick Franken, staan centraal. Niet alleen hun foto, maar ook het achterliggende verhaal. Ze doen hetzelfde als iedereen, met één groot verschil. Zij maken zich zorgen over of zorgen voor een ziek of beperkt gezinslid. Dit is bepalend voor hun leven. Samen met Sanneke van den Boom vertellen deze jongeren hoe het is om zorg te hebben voor en/of over een naaste.

Opening 30 mei

Meld je aan voor de officiële opening van de expositie ‘Ik ben jonge mantelzorger’ op maandag 30 mei met daaraan voorafgaand de voorstelling ‘Hou me los’. Het programma start om 19.30 uur en vindt plaats in het Markiezenhof in Bergen op Zoom. De opening is gratis toegankelijk.

Meer info en aanmelden: www.markiezenhof.nl/mantelzorg.

Verbinding met museum

Het Markiezenhof benadrukt het belang van maatschappelijke verbinding. Door deze expositie te houden, verbindt het museum zich met een doelgroep die lastig te bereiken is voor het museum en waar weinig er- of herkenning voor is.

De vaste expositie richt zich op Geheimen & Verhalen en deze tentoonstelling sluit hier volledig op aan. Aan de buitenkant is vaak niet te zien wat er bij iemand omgaat. In ‘Ik ben jonge mantelzorger’ stellen zeven doodnormale jongeren zich kwetsbaar op door te vertellen hoe het is om mantelzorger te zijn.

Mantelzorg Brabantse Wal

Mantelzorg Brabantse Wal is een samenwerking van steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom, steunpunt Mantelzorg Woensdrecht en steunpunt Mantelzorg Steenbergen. De organisatie ondersteunt mantelzorgers in onder andere informatie en advies, emotionele en praktische steun, educatieve ondersteuning en respijtzorg.

Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week is er landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

 

Dit initiatief is mogelijk gemaakt door Mantelzorg Brabantse Wal, het Markiezenhof, Nick Franken Fotografie, Sanneke van den Boom en FraaieDingen, naar het idee van Vera Duivenvoorden.