NLdoet – Doe je mee?

28 mei 2021

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei is de landelijke actie NLdoet van het Oranje Fonds; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Samen in de Regio houdt van verbinden en steken graag de handen uit de mouwen. NLdoet past daarom precies bij ons! Dit jaar gaat het om een ander soort klussen, maar ook dan is er – op een veilige manier – van alles mogelijk!

Wat zijn veilige klussen en activiteiten?

Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten die je tijdens NLdoet kunt uitvoeren. Denk eens aan:

  • Klussen in de buitenlucht. Schoffelen, onkruid wieden, een tuin helemaal voorjaars-klaar maken, of afval rapen in een park of wijk.
  • Wil je de buitenboel eens schoon en netjes? Ramen lappen, dakgoten schoonmaken, het terrasmeubilair met de hogedrukspuit onder handen nemen. Ook bij jouw organisatie is buiten vast veel te doen!
  • Werkt je organisatie met een kwetsbare doelgroep, zoals ouderen, en heb je liever geen vrijwilligers over de vloer? Misschien heb je zo’n klus in de tuin of organiseer een activiteit in de buitenlucht; een fijne wandeling, een openlucht concert of een ‘balkon bingo’.
  • Nog veiliger is een online activiteit. Videobellen met bewoners van een verzorgingshuis of online taalles van vrijwilligers aan nieuwkomers.

Wil je met je bedrijf, organisatie, (sport)club of gewoon alleen lekker actief aan de slag?
Geef je op via nldoet.nl!

En heb je een klus waar anderen je bij kunnen helpen, meld ‘m daar ook aan. Wij geven graag aandacht aan jouw klus, dus houd ons op de hoogte.