De Week van het Geld

27 mrt 2023

Eet gezond, bespaar geld

Dit jaar vindt van 27 maart t/m 31 maart 2023 de week van het geld plaats. Een goed moment om stil te staan bij goedkope én gezonde voeding. Dit blijkt extra urgent nu de prijzen zo omhoog zijn gegaan.

Mensen met een kleiner budget vinden het soms lastig om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. GGD West-Brabant weet hoe belangrijk gezonde voelding is. Daarom geven zij graag wat tips!

Gezond en goedkoop boodschappen doen

Gezonde voeding hoeft namelijk niet veel te kosten! Er zijn volop mogelijkheden om met een kleiner budget een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat je geld kunt besparen door diepvries groenten en fruit te kopen? En dat dit net zo gezond is? Ook is het goedkoper om groenten en fruit uit het seizoen te kopen. Denk hierbij in de lente bijvoorbeeld aan lente-ui of prei. Op de website van het Voedingscentrum staan tips over hoe je goedkoper maar toch gezond boodschappen kunt doen. Ook staan er op de website budgettips voor in de keuken.

Koken met kliekjes

Wat kun je nog met iets wat je over hebt na het koken, zoals een halve bloemkool of een kwart bakje zuivelspread? Of misschien blijft er nog iets in de pan over van een maaltijd. Door slim om te gaan met restjes en kliekjes, hoef je minder weg te gooien. Bekijk de 10 handige bespaartips op Koken met restjes en kliekjes.

Budgetrecepten

Wil jij graag een gezonde en verse maaltijd op tafel zetten, maar vind je het lastig om betaalbare recepten te vinden? Bekijk dan deze goedkope én gezonde recepten: 15 budgetrecepten onder €1,50.