Concerten voor Oekraïne

19 jun 2022

Op 19 juni 2022 organiseert de Stichting HCK Concerten een serie ‘Concerten voor Oekraïne’.

Ter ondersteuning van de Oekraïense vluchtelingen, worden twee concerten gegeven. De uitvoering van Händels Messiah op 19 juni in de Sint Gertrudiskerk te Bergen op Zoom stond al in de planning van Hét Concertkoor. Daarbij werden twee extra concerten toegevoegd, op 28 mei en op 7 juni jl.

De uitvoerenden van deze extra concerten zijn bijna allen uit Oekraïne afkomstige musici: hetzij als vluchteling (de vrouwen), hetzij – op uitnodiging en door bemiddeling van de Stichting HCK Concerten – met speciale toestemming van het Oekraïense Ministerie van Cultuur (de mannen). Ook zullen zij in het koor of in het orkest bij de uitvoering van de Messiah hun medewerking verlenen.

De financiële opbrengst van alle concerten is voor hulp aan de Oekraïners in deze regio. In de nazomer volgen nog twee concerten voor Oekraïne, waaronder de ‘Londense versie’ van Brahms’ Requiem door een Oekraïens/Nederlands professioneel kamerkoor.

Meer informatie en het bestellen van tickets: 

www.hetconcertkoor.nl

Het concert: Messiah – Händel

Datum, tijd, locatie: 

Zondag 19 juni 2022 – 20:00 uur – Sint Gertrudiskerk Bergen op Zoom

Namen:

Elise Caluwaerts – sopraan, Charlotte Stoppelenburg – alt, Alex Vermeulen – tenor, Pieter Hendriks – bas. Hét Concertkoor, Amsterdam Mendelssohn Chamber Orchestra, Toine Jimkes – continuo

Zowel in het koor als in het orkest nemen een substantieel aantal Oekraïense musici deel aan dit concert. Algehele leiding: André Telderman

Tickets:

Rang 1 € 35,00 – Rang 2 € 28,00.

 

Bij alle concerten is de toegang voor Oekraïense vluchtelingen GRATIS!