Bergen op Zicht 2022

24 sep 2022

Stichting Bergen op Zicht organiseert op zaterdag 24 september 2022 i.s.m. Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord het evenement Bergen op Zicht.

Doel

Het doel van Bergen op Zicht is elkaar ontmoeten en te laten zien wat er allemaal te doen is in de vrijetijd in de Bergse samenleving. De ideale kans om activiteiten van verenigingen en organisaties na de zomer op te starten en nieuwe vrijwilligers te werven. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is ook een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat, is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.

Deelnemers

Net als in 2018 zijn er in totaal 94 deelnemers die verspreid staan over 77 kramen, 24 demonstratieplekken en 3 podia. Onder de deelnemers bevinden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, de Koninklijke Luchtmacht, brandweer, gemeente, diverse goede doelen en nog veel meer organisaties.

Start en optredens

Voorafgaand aan de opening is vanaf 11.30 uur een sfeervol concert te horen van onze stadsbeiaardier Janno den Engelsman. Na klokslag 12.00 uur zal Bergen op Zicht vanaf het podium op de Grote Markt worden geopend door burgemeester Frank Petter en Anja Rijlaarsdam, voorzitter van Stichting Bergen op Zicht. Op de drie podia vinden de gehele middag maar liefst 12 sprankelende optredens plaats. De podia bevinden zich op de Grote Markt, het Sint-Catharinaplein en de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof. Daarnaast geven BIOband en Marqeez op diverse plekken in het parcours uitvoeringen op.

Tijd en locatie

Bergen op Zicht wordt gehouden op zaterdag 24 september a.s. van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad: de Grote Markt, de Fortuinstraat, een stuk van de Steenbergsestraat, op het terrein van het Markiezenhof, de Hofstraat en het Sint-Catharinaplein.

Meer informatie over het evenement vind je op www.bergenopzicht.nl en op de facebookpagina van Bergen op Zicht.

Kom je ook?