Enerverende bijdrage aan de voedselbank

28 mei 2020

Match

Tijdens de corona periode zijn Caroline en Petra, twee medewerkers van Rabobank Zuidwest-Brabant, een dag als vrijwilliger aan de slag gegaan bij Stichting Goed Ontmoet, de voedselbank. Dit kwam mooi uit, want vanuit de Rabobank gaven ze aan zich beschikbaar te willen stellen voor vrijwilligerswerk en de voedselbank had een tekort aan vrijwilligers voor de uitgifte van voedselpakketten. De medewerkers van de Rabobank hebben een verslag gemaakt van hun ervaring bij de voedselbank.

 

‘’De voedselbank heeft de bank, via Samen in de regio, benaderd voor hulp bij uitgifte van producten bij de voedselbank. Het leek ons leuk, waren nieuwsgierig, maar vonden het ook spannend hoe dit er aan toe gaat. De producten worden bijeengebracht in een centraal magazijn, dit wordt door diverse supermarkten, bakkers, Sligro etc geleverd. Een vrijwilliger van de voedselbank haalt dit op bij de diverse bedrijven en brengt dit naar het centrale punt. Daar worden de producten weer onderverdeeld en gebracht naar de diverse uitdeelpunten. Er werken allemaal vrijwilligers en ieder heeft zijn eigen taak.

Het begint met aanmelding van de potentiële klanten. Hier wordt gelijk een afspraak ingepland voor een week later. Elke week verschilt het aanbod van goederen. De gehele morgen is men bezig om de producten te rangschikken.

Om kwart voor een begint de uitgifte. Iedereen moet zich om de beurt melden en dan krijgt men een kaart waar op staat voor hoeveel personen men voedsel kan halen. Dan via de diverse stands kan men het voedsel ophalen. Bij de laatste stand wordt de kaart weer ingeleverd. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen op het zelfde moment komt, heeft iedereen een tijdstip toegewezen gekregen. Deze staat altijd vast.

Wij vonden het een bijzondere ervaring om te mogen helpen. Ergens heel triest dat mensen in dergelijke situaties terecht komen, honger in Nederland komt gewoon voor. Fijn dat er een voedselbank is en mooi om mensen eten te mogen geven. Goed ook dat er vrijwilligers zijn met een warm hart die zich hier iedere week weer voor willen inzetten!’’

 

Bij de voedselbank gaven ze aan dat ze regelmatig een tekort hebben aan vrijwilligers. Mocht je interesse hebben ook eens, of vaker, te gaan helpen, dan kan je contact opnemen met een van de intermediairs van Samen in de regio.