Een waardevolle match – ook buiten werktijd

20 oktober 2020

Match

Ook buiten werktijd staan onze radertjes aan. Zo ving Anita, onze directeur, via een privé-oproep uit het netwerk een hulpvraag op. Een van onze partners zocht voor haar licht dementerende 94-jarige schoonmoeder een maatje. Iemand die dagelijks persoonlijke aandacht kan geven door bijvoorbeeld met haar te gaan wandelen of gewoon gezellig met haar praat.

Unieke ervaring
Anita zette deze vraag uit in haar privé-netwerk en binnen een paar uur meldden zich al diverse mensen die dit graag wilden doen. De eerste persoon die reageerde was Mika van den Berg, een jonge ondernemer die met zijn entertainmentbedrijfje in coronatijd nauwelijks opdrachten heeft. Hij was direct enthousiast omdat het voor hem een unieke ervaring is.

Jeugdige inbreng en verhalen van vroeger
Mika gaat nu vijf dagen in de week bij deze mevrouw op bezoek. Ze praten veel over vroeger, spelen spelletjes, gaan samen op pad in de stad en uit wandelen in de buitenlucht. Het mooie aan deze verbinding is dat mevrouw opleeft door deze jeugdige inbreng en voor Mika is het leuk om te luisteren naar verhalen van vroeger. Een prachtige en waardevolle match!