Een Voedselbos voor Titurel op Earthday

11 april 2019

Match

Cargill en Titurel zijn in 2018  door Samen in de Regio met elkaar in contact gekomen en tijdens de eerste kennismaking uitte men de wens voor het aanleggen van een Voedselbos. Zelf was Titurel al begonnen met het planten van hazelaars maar ze wilde graag nog meer fruitbomen, struiken en kruidenplanten hieraan toevoegen.

Aangezien Cargill hierin een mooi project zag voor de jaarlijkse Earthday werd besloten hieraan een bijdrage te leveren. Earthday vindt altijd in het voorjaar plaats maar dit was geen goed seizoen om alles goed te planten en werd beloofd, na het fotomoment op 26 juni 2018 van de symbolische overhandiging, op een later moment met een aantal medewerkers terug te komen om het project verder af te ronden.

Zo togen een aantal medewerkers op 6 december 2018 naar Titurel om samen met een aantal bewoners, begeleiding en de boswachter het Voedselbos verder gestalte te geven.

Er zijn in totaal zo’n 1200 boompjes, struiken en kruiden geplant welke door de boswachter zorgvuldig uitgekozen waren. Op aanwijzing van de boswachter zijn de struiken en planten  zo weggezet dat het nu een kwestie van tijd is tot alles gaat groeien en bloeien. Over een tijdje kan Stichting Titurel hier de vruchten van kan plukken en deze verwerken in het voedsel.

 

De bijzondere band en samenwerking tussen Cargill en Stichting Titurel gaat verder dan de aanleg van het Voedselbos. Cargill heeft ook een mooie Bedoeïenen tent gesponsord die met diverse buitenactiviteiten gebruikt kan worden. Als tegenprestatie hiervoor heeft Titurel in het kader van het 40-jaar bestaan van Cargill voor de nodige festiviteiten give aways ingepakt.