Een nieuw bureau op de juiste plek

11 mei 2020

Match

“Het kantoormeubilair van Cargill is de perfecte ‘finishing touch’ van onze nieuwe werkplekken”,  vertelt Astrid Stapelkamp van ZEP XL. Zij gaan de dagbestedingsactiviteiten uitbreiden. Meer cliënten, meer personeel en nieuwe activiteiten. Dan heb je ook meer plek nodig en daar is hard aan gewerkt. Een opslagruimte is omgetoverd tot een opgeruimde vide waar het team voor de dagbesteding kantoor gaat houden.

Ruimte, daar is alles om te doen in deze Coronatijd. Maar er is meer, zo laat Cargill aan ons weten. Zij brachten het kantoormeubilair naar ZEP XL. Dat moment geeft de match een heel persoonlijk tintje. “Het team van ZEP voelde zich echt verwend met de bureaus en de kasten. Voor onze mensen was dat enthousiasme een verrassing.” Het maakt zo’n eenvoudig gebaar tot iets wat nog lang in de herinnering blijft van de mensen van ZEP én de mensen van Cargill.

De dagbestedingsactiviteiten van ZEP XL gebeuren nu zoveel mogelijk in de zorgwoningen. Een high tea maken, schilderen, tekenen en knutselen dat kan daar ook. Maar aan de slag met de nieuwe klei-oven en met de serieuze machines op de houtbewerkingsafdeling daar komt nu nog weinig van. “Maar we zijn er klaar voor en langzamerhand starten we weer op, voor zover dat mag”, zegt Astrid voorzichtig.

We hebben nog naar de kuikens van Titurel geïnformeerd. Die worden goed verzorgd en hebben heel veel ruimte. We hoeven ons geen zorgen te maken. Maar het liefst doen ze de verzorging samen met de cliënten. Hopelijk kan dat heel snel weer.