Een netwerk dankzij het netwerk

23 maart 2016

Match

Stichting Samen Werken kampte al wat langer met haar computernetwerk. In de loop der jaren hadden zij naar eigen zeggen allerlei pc’s en printers aan elkaar gekoppeld. Er ontstonden af en toe wat kleine storingen, maar daar was mee te leven. Totdat het netwerk zo’n omvang kreeg dat de storingen meer schering dan inslag werden. Toch lastig wanneer de stichting Nederlandse lessen digitaal aanbood aan laaggeletterde deelnemers of wanneer de vroegtijdige schoolverlaters van inloophuis Dynamo vacatures mochten gaan zoeken via het internet. Kortom: er moest een oplossing komen!

“Het ontbrak de stichting aan financiële middelen, daarom hebben we contact gezocht met onze partner Samen in de Regio en de vraag weggelegd of zij een partner wisten die ons behulpzaam zou kunnen zijn. Die partner werd snel gevonden, binnen een paar dagen werden we gebeld door Rutger de Nooij, directeur van Deltacom, een bedrijf voor kantoorautomatisering uit Steenbergen. Binnen de kortst mogelijke keren was er een afspraak”, aldus Marco Klaassen, directeur Stichting Samen Werken.

De eerste keer dat Rutger de stichting bezocht kon hij direct aan de slag. Het netwerk had het namelijk een dag voor zijn komst compleet begeven. In no time had de directeur van Deltacom alles weer aan de praat. “Natuurlijk moest er nog wel  het één en ander verbeterd worden aan ons netwerk, dat hebben wij meteen gereld. Over een paar weken komt één van de medewerkers van Deltacom het netwerk controleren en vereenvoudigen. Als dat gebeurt is zal Deltacom ook in de toekomst blijven zorgen dat ons netwerk in de lucht blijft! En dat allemaal met gesloten beurs.. In een woord geweldig!”