Een kans voor zorgtalent

22 oktober 2020

Match

In september 2019 startte Curio Onderwijsinstelling de opleiding Zorg Niveau 2 met als doel mensen die een bijstandsuitkering hebben aan het werk te helpen. Een kans voor zorgtalenten. En zo werkt het ook. Het Werkcentrum draagt gemotiveerde kandidaten aan. Een deelnemer van het eerste uur is aan het werk in een betaalde baan bij Copy Copy, een dagbestedingslocatie van SDW!

Spannend maar ik heb het wel gedaan
Deze deelnemer ging als stagiair aan de slag bij SDW en werkt daar nu als assistent begeleider in een betaalde functie. Toen zij de opleiding startte, was zij vast van plan om te gaan werken in de ouderenzorg. De mogelijkheid om bij SDW te werken op de dagbesteding met mensen met een verstandelijke beperking voelde voor haar niet gelijk als een kans. “Ik vond dat heel spannend en had er geen vertrouwen in dat ik het zou kunnen.” Maar dat kwam helemaal goed.

Na het weekend weer lekker werken
Nu vertelt ze enthousiast hoe ze het ontzettend naar haar zin heeft. “Ik ga met een glimlach naar mijn werk. Samen met de mensen is het zo leuk. Het is een heel spontaan team, maar soms ook lekker koppig hoor. Het is nooit saai!”.

Win-win
Voor SDW is de inzet en betrokkenheid van deze deelnemer heel waardevol. De opleiding van Curio past bij het aanbod van hun werkzaamheden. In september kreeg een tweede kandidaat bij hen een plek. Dit verhaal laat zien, dat een bedrijf met een leerwerkplek een win-win situatie bereikt: een gemotiveerde kracht voor de organisatie en een nieuwe toekomst voor de kandidaat. Het is van ongekende maatschappelijke waarde.