Een diner voor veel meer dan twee

18 december 2019

Match

“Hé, dat staat je goed die kersttrui!” De een in een mooie blouse, wat glitters hier en daar, een feestelijke strik en opgestoken haren. En een ander in een outfit zoals het gemakkelijk zit en lekker voelt. Iedereen is vooral zichzelf bij het kerstdiner van Stichting Samen Verdelen. Iedereen voelt zich meer dan welkom en dat merk je meteen als je de Stoelemat binnen komt.

Een diner voor veel meer dan twee
“Vandaag schuiven bijna 240 gasten aan voor het diner. Dat vraagt om een goed draaiboek. En dat is er hoor. We hebben er zin in, er staan heerlijke gerechten klaar. Elk jaar kunnen we rekenen op veel hulp en financiële ondersteuning van vrijwilligers, sponsoren en donateurs”, vertelt Marion Hopmans, een van de organisatoren.

Uitnodigingen
In de voorbereiding is er veel aandacht voor het uitnodigen van de gasten. Stichting Samen Verdelen organiseert het diner voor mensen die thuis geen extraatjes op tafel kunnen zetten met kerst. En die proberen ze zo goed mogelijk te bereiken. “We ontmoetten hen bij de Voedselbank Stichting Goed Ontmoet, Kip & Apie nodigt voor ons gezinnen uit en ook met SDW en stichting Prisma zijn we daarvoor in contact.”

Vrijwilligers, sponsoren en donateurs
Zonder hen zou deze avond er niet zijn. Het is een lange lijst van bedrijven en organisaties die een steentje bijdragen. Onder hen ook partners van Samen in de Regio. Bij de match-avond van Samen in de Regio zijn zelfs nieuwe samenwerkingen ontstaan voor het voorbereiden van het diner. Leerlingen van ’t Rijks deden hun best voor de goodiebag en een kerstkaart. Leerlingen van de Steenspil maakten 36 kerstukken, die de tafels een feestelijk tintje gaven.

Feest!
Al gauw zit de sfeer er goed in deze avond. Er is door de organisatie niet alleen veel aandacht besteed aan het diner. De kerstman zorg voor vermaak aan de tafels en weet de gasten te versieren met creaties van ballonnen. Er is live muziek van Marijn van Geel en van de MayDay Jazzband, een bingo met prachtige prijzen. Iemand wint zelfs een cadeaubon voor een nieuwe bril en anderen kaartjes voor de schaatsbaan en de bios. Bingo!

En niet naar huis voordat de polonaise door de zaal voorbij trekt. De een sluit uitbundig aan, de ander kijkt liever (uitbundig) lachend toe. Hoe dan ook, het is feest voor iedereen deze avond!

Een groot applaus voor de organisatoren, die met een groot hart voor deze mensen, overal aan hebben gedacht.