Een dagje Blijdorp: Maatschappelijk betrokken ondernemen in de praktijk

28 juni 2011

Match

Eco-Point wilde de jaarlijkse teambuildingsactiviteit een maatschappelijk betrokken invulling geven en klopte daarvoor aan bij Samen voor Bergen op Zoom. Wij legden het contact met TanteLouise Vivensis en er werd een match gemaakt. Welzorg leverde de rolstoelen en Zeebra Tours bood het vervoer aan tegen gereduceerd tarief: de reis kon beginnen.

Op donderdag 21 en 28 juni zijn de medewerkers van Eco-Point uit Halsteren met 20 cliënten van de psycho-geriatrische afdeling van TanteLouise Vivensis op stap geweest naar Blijdorp. Zij werden hierin bijgestaan door de vrijwilligers en begeleiders van TanteLouise Vivensis en samen hebben zij er een fantastische dag van gemaakt!  Voor deze cliënten zijn herinneringen soms zeer vluchtig, dus het doel was het genieten op de dag zelf, waarbij zij het middelpunt waren.

Na een gastvrije ontvangst door de medewerkers van Catharina was er onder het genot van een bakje koffie een kennismakingsrondje en werden er wat aanwijzingen gegeven, om de dag zo goed mogelijk te laten verlopen. Vervolgens maakte iedereen kennis met zijn/haar maatje voor de dag en gingen ze op stap: Het ‘inliften’ in de bus alleen al was een bijzondere attractie!

De contacten tussen vrijwilligers, begeleiders en cliënten waren snel gelegd en werden door de dag heen alleen maar versterkt. In één geval was het liefde op het eerste gezicht met “een huwelijk in het vooruitzicht”!
Eén van de medewerkers van Eco-Point gaf achteraf aan dat zo’n dag je weer doet beseffen hoe kwetsbaar we allemaal eigenlijk zijn en we ons gelukkig moeten prijzen met wat we hebben.
Een andere medewerker gaf aan het eind van de dag aan dat ze met zijn allen hebben genoten en dat ze toch wel met andere ogen kijken naar oudere mensen en hun verzorgers.

In Blijdorp werd volop genoten van alle exotische dieren, iedereen keek zijn ogen uit! Rond het middaguur werd het lunchpakket, wat door Eco-Point geregeld was, dankzij het goede weer lekker met zijn allen buiten opgegeten. Alle voorverpakte etenswaren die over waren van het lunchpakket zijn op beide dagen door de dames van TanteLouise ’s avonds nog naar de maatschappelijke opvang  gebracht, zodat deze ook een goede bestemming hebben gekregen. 
De medewerkers van TanteLouise-Vivensis zeiden aan het eind van de dag: “Ons doel is meer dan gehaald, het is een win,win,win, win, win situatie bedankt Eco-Point dat jullie voor ons hebben gekozen, wij hebben er van genoten”.

Als dank voor de inzet van Eco-Point verzorgde Stichting TanteLouise-Vivensis een warme maaltijd, waarmee de dag gezamenlijk werd afgesloten.
Na afloop konden beide partijen moe, maar voldaan, volmondig instemmen: een onuitwisbare herinnering en een overgetelijke dag! 

Als kers op de taart heeft Eco-Point ook nog een mooie fotocollage gemaakt voor de cliënten van Zorgcentrum Catharina en deze heeft een mooi plekje gekregen in de gemeenschappelijke ruimte.