Een cadeau en lekkers voor elk kind

6 december 2021

Match

Het is december, de tijd van cadeautjes geven en cadeautjes krijgen. Maar jammer genoeg horen die er niet bij iedereen zomaar bij. KAS Entertainment nam het initiatief om juist voor hen een Sinterklaasfeest te bedenken. Stadlander met het BuurtCultuur Fonds maakte de organisatie mogelijk.

Families die gebruik maken van de diensten van de Voedselbank kregen de uitnodiging voor niet zomaar een Sinterklaasfeest. De wens was ook om elk kind met een mooi cadeau naar huis te laten gaan. “Zou het netwerk van Samen in de Regio daar iets in kunnen betekenen? We denken aan een familiespel dat past bij de leeftijd van de kinderen”, was de vraag. “Maar natuurlijk!”, was ons antwoord.

Stapels met spellen

Wij vroegen het aan De Kok Bouwgroep, Eco-Point en DON Bureau. “Zijn er medewerkers bij wie spellen in de kast liggen, die niet meer gespeeld worden, maar waar nog veel plezier aan te beleven is. Iets waar je een ander nog echt blij mee maakt.” Het leverde meerdere stapels met spellen op. “Het was een hele leuke vraag uit het netwerk”, vertelt Arja van der Linden van DON Bureau. Juist omdat we dit met alle medewerkers samen hebben gedaan, zorgde het op kantoor voor een leuke sfeer en een goed gevoel.” Er waren zelfs spellen genoeg om ook de families die niet bij het feest konden zijn, blij te maken met een cadeau. De pieten van KAS kwamen er speciaal voor naar de Voedselbank.

Een echte beleving

Bij een fijne Sinterklaassfeer mag een lekkernij niet ontbreken. Daar had Cargill aan gedacht: voor elk kind een chocoladeletter, schuimpjes en pepernoten in een jute zakje. Carla Seijkens van Voedselbank Goed Ontmoet is onder de indruk: “We hebben met dit feest een echte beleving kunnen geven aan de kinderen en hun ouders. Wat een show! De interactie met de kinderen was heel bijzonder, zij waren zelf het middelpunt van het Sinterklaassprookje”, vertelt Carla Seijkens van Voedselbank Goed Ontmoet.

Niet alleen de kinderen beleefden een feest, in ons netwerk vieren we het ook. Met zoveel partners die samen een onvergetelijk moment hebben gecreëerd, met in het bijzonder een applaus voor KAS Entertainment voor dit prachtige initiatief.