Ecologisch systeem en planten voor school

17 juni 2022

Match

Een plantenkas zonder inhoud? Dat kan natuurlijk niet! Zeker niet bij een schoolproject. Daarom doneerde ABN AMRO aan zes scholen een cheque t.w.v. € 125,00.

Kassendonatie

Vorig jaar kregen vier ABBO-basisscholen (De Krabbenkooi, School Oost, De Nieuwe Veste en De Aanloop) en twee VMBO-scholen, ’t Ravelijn en het ZuidWestHoek College een kas van Kiwanis Club Bergen op Zoom en de Cargill Cares Council. En daar moest natuurlijk wat in groeien!

Plantjes op komst

Florensis doneerde begin dit jaar al plantjes aan School Oost. Door de activiteiten van het ABN AMRO-team bij Curio isk, raakte Ingrid van der Meeren enthousiast en kwam ze met het goede nieuws dat ABN AMRO zes cheques zou doneren, elk met een waarde van € 125,00. Vier scholen ontvingen de cheque al eerder en onlangs werden de overgebleven twee overhandigd bij ’t Ravelijn en het ZuidWestHoek College.

Ecologisch en duurzaam

“We gaan de cheque gebruiken voor de aanschaf van een ecologisch en duurzaam systeem om de kas in de vakantieperiodes te irrigeren. Met de mogelijkheid om hier ook lesopdrachten in het kader van domotica* en automatiseren op uit te voeren. Ook de docent Biologie gaat in zijn lessen met het project aan de slag,” vertelt Techniekleraar Erik Boen van het ZuidWestHoek College. “We hebben een systeem besteld dat werkt met een zonnecel en gebruikmaakt van het regenwater dat wordt opgevangen via het afvoersysteem van de kas zelf.”

* = het automatiseren van processen en handelingen in huis, in dit geval dus bij school.