Eco-Point gefeliciteerd met Groene Pluim

21 oktober 2021

Partnernieuws

Eco-Point bestaat dit jaar dertig jaar en daarvan zijn zij al tien jaar partner van Samen in de Regio, dus dat is al een feest op zich waard. Nu zijn ze vorige week ook nog de gelukkige winnaar geworden van de Groene Pluim! Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven en organisaties die iets bijzonders doen op het gebied van duurzaamheid.

Goed voor mens en milieu

“Dat is precies waar wij voor staan,” aldus Ferry Samuels, directeur en oprichter van het bedrijf. ‘’Ik ben blij dat we vanuit onze intrinsieke waarden kunnen laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen zo belangrijk is voor de hele samenleving. Deze pluim is een mooie bekroning voor onze ambities en gedrevenheid in de afgelopen dertig jaar. Al van jongs af aan ben ik bezig met de gevolgen van middelen die gevaarlijk zijn voor het milieu en voor de mensen. Ik wilde iets dat goed was voor mens en milieu.”

Zorgen voor elkaar

Eco-Point produceert ecologische reinigings- en onderhoudsmiddelen voor de zakelijke markt en binnenkort komt een deel van de producten ook beschikbaar voor particulieren. Na de eerste jaren waarin het vooral veel pionieren was, kreeg het bedrijf enkele internationale klanten in en rondom Bergen op Zoom. Toen schoot het op! Het bedrijf dat sinds 1998 gevestigd is in Halsteren opereert inmiddels op wereldniveau. “Zorgen voor onze klanten en daarmee zorgen voor de wereld, en voor elkaar, dát is voor ons van belang.”

Duurzame koploper

Eco-Point werd een ‘duurzame koploper’ genoemd en gezien als regionaal of nationaal voorbeeld voor andere bedrijven. Tijdens de uitreiking werd met waardering gesproken over de Sustainable Development Goals die ook bij Eco-Point zo hoog in het vaandel staan: verantwoord produceren, klimaatactie en partnerschap.

Wij zijn trots op deze duurzame partner en feliciteren ze namens ons gehele netwerk met het winnen van de Groene Pluim!