Echte ontmoetingen met impact!

24 oktober 2019

Match

Je kon een speld horen vallen en het kippenvel van de aanwezigen voelen tijdens de presentaties van de ervaringsdeskundigen vanmiddag op ’t Rijks.

Zeven ervaringsdeskundigen deelden hun ervaringen met leerlingen van ’t Rijks en werkzoekenden, ingeschreven bij Werkcentrum Brabantse Wal. De situaties waaruit zij komen zijn zeer divers, van verslaving, depressiviteit, laaggeletterdheid of criminaliteit. Hoe bijzonder is het wanneer het in jouw leven heeft tegengezeten, je echt geen uitweg meer zag, maar met de juiste ondersteuning tot inzichten bent gekomen? Zo bijzonder om te horen dat het deze zeven ervaringsdeskundigen gelukt is, door eigen wil, eigen kracht, doorzettingsvermogen en hulp van de verschillende instanties.

Er is lef voor nodig om dit te delen met anderen, maar zij willen met hun verhaal anderen helpen en als het kan behoeden voor de fouten die zij gemaakt hebben, door te laten zien hoe dat kan.En het heeft effect gehad! Na de presentatie, zijn de ervaringsdeskundigen in gesprek gegaan met de bezoekers en wat was dit waardevol! Dezelfde middag hebben zich al kandidaten gemeld voor taallessen en vrijwilligerswerk. Maandag 28 is er weer een impactsessie!

Aan deze impactsessie werkten mee: GGZWNB, WijZijn Traverse, ’t Rijks, Veiligheidshuis de Markiezaten, tanteLouise, Werkcentrum Brabantse Wal, Samen in de regio.