Duurzaam netwerken bij Curio Steenspil en Natuurpodium Brabantse Wal

31 oktober 2019

Match

Curio Steenspil en Natuurpodium Brabantse Wal werken samen aan actuele thema’s als biobased produceren, straatafval of balans tussen recreatie en natuur. In periodes van 10 weken verdiepen leerlingen zich in de onderwerpen om uiteindelijk met zoveel mogelijk bijzondere oplossingen te komen. De samenwerking tussen deze 2 partijen laat zien dat leerlingen nog wel ondersteuning nodig hebben om tot een goed eindresultaat te komen. En juist die begeleiding is de kracht van het Natuurpodium.

Curio Steenspil vindt het belangrijk kinderen uit de school te halen. Ze te confronteren met echte opdrachten en echte problemen uit het leven en ze op deze manier in aanraking te laten komen met de maatschappij. Organisaties als Natuurpodium Brabantse Wal zijn daarom nodig om dat op een goede manier op te vangen.
Naar aanleiding van de verkiezing voor leerbedrijf van het jaar, werd deze stichting dan ook in het zonnetje gezet.
Stichting Natuurpodium Brabantse Wal is blij met deze erkenning. Het basisonderwijs is altijd al goed vertegenwoordigd geweest binnen onze projecten, maar het is super dat het voortgezet onderwijs aanhaakt. We gaan zelfs nog intensiever samenwerken! Inmiddels is ook Curio Prinsentuin Oudenbosch betrokken in dit project. Het is prachtig om te zien tot wat voor mooie resultaten deze kinderen kunnen komen. En zeker in combinatie met natuur en duurzaamheid!

Het afgelegde bezoek was er een uit een reeks van zes. Naar aanleiding van de verkiezing voor Curio-leerbedrijf van het jaar, werden zes bedrijven/projecten genomineerd. Allemaal worden ze op enig moment in het zonnetje gezet. Als beroepsopleider van de regio is het voor Curio van groot belang deze bedrijven te laten weten hoeveel ze toevoegen voor onze leerlingen en studenten.