Dosko op de kansenbeurs van Samen in de regio

16 juli 2014

Match

sv DOSKO is een volksclub met een rijke historie. De vereniging is opgericht in 1908 en behoort daarmee tot de oudste vereniging in West-Brabant. Van oudsher is het een gezellige voetbalclub, waar iedereen meer dan welkom is.  De promotie naar de Hoofdklasse in seizoen 2012 / 2013 heeft er bovendien ook voor gezorgd dat zij sportief tot de beste amateurverenigingen van West-Brabant behoren.

De gastvrijheid van sv DOSKO uit zich in de vele verschillende elftallen die zij hebben. Zo zijn er veel jeugdteams, tien seniorenteams en twee damesteams binnen de vereniging. Natuurlijk moeten deze teams ook allemaal getraind worden, hiervoor was de vereniging dan ook opzoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Eind oktober bezocht de vereniging de Kansenbeurs van Samen in de Regio. Met een aantal gerichte vacatures voor  gaven zij zich op. Er heerste namelijk een tekort aan vrijwilligers voor met name leiders en trainers bij diverse jeugdelftallen. Met in totaal vijf passende matches keerden zij richting huis. “We zijn erg blij met het resultaat! Drie personen gaan aan de slag als assistentie. Twee personen gaan ons ondersteunen op het gebied van begeleiding en training. Zij startten nu met de begeleiding van de mini pupillen en de training en coaching van de junioren”, aldus Peter Wierickx, jeugdvoorzitter sv DOSKO.