Ze bouwen, zoals ze het zelf zeggen, awesome websh*t. Oftewel websites en webapplicaties. Het bedrijf Lyfter bestaat inmiddels vijf jaar en is snel gegroeid. Maar vanuit hun kantoor in Steenbergen knaagde er iets: “We groeiden op basis van een klantennetwerk: uit het ene project volgde weer een ander project. Daardoor raakte ons netwerk versplinterd door Nederland heen, van Amsterdam tot Ede”, vertelt Eric Verheijen, Jedi Grand Master en medeoprichter van Lyfter. “Maar ik werk veel liever voor de ondernemer die naast mij woont.” Daarom besloot Lyfter lid te worden van Samen in de Regio.
Al snel ontdekten de websitebouwers dat ons netwerk van toegevoegde waarde is: “Het is een heel bijzonder netwerk als je ziet wat ze allemaal voor elkaar krijgen. Het is mooi om te zien dat iedereen er op een belangeloze manier in mee beweegt, meedenkt en ook actief aan de slag gaat. Ook nu door corona alles al ruim een jaar stil ligt, zie je dat zoveel mensen digitaal samen komen”, vertelt Eric.
Lid zijn is een mindset
Volgens Eric is Samen in de Regio een erg betrokken groep van organisaties en ondernemers: “Het is een mindset”, zo benoemt hij het. Eric zal niet ontkennen dat het commercieel aantrekkelijk is om lid te zijn. “We willen regionaal bekendheid krijgen. Maar tegelijk vinden we het ook belangrijk om maatschappelijke projecten op te pakken in plaats van alleen maar met klanten en offertes bezig te zijn.”
Een van de projecten die Lyfter via Samen in de Regio heeft opgepakt, is dat ze de website van RKSV Halsteren onder handen hebben genomen en naar de narrowcasting hebben gekeken. “Narrowcasting is een communicatievorm waarbij klanten of bezoekers op de locatie worden bereikt via tv-schermen, bijvoorbeeld om ze te informeren over nieuwe producten en aanbiedingen. Als vereniging hebben zij daar geen budget voor. Wij hebben in ruil een sponsorpakket gekregen en zo hebben we elkaar met gesloten beurzen geholpen”, vertelt Eric enthousiast.
Inspiratie en motivatie
Voor Lyfter is het lidmaatschap van Samen in de Regio inspirerend. Ze motiveren andere potentiële partners dan ook absoluut om lid te worden: “Het kan een drempel zijn, omdat het niet vrijblijvend is. Je moet er wel wat voor doen, maar als je ook maar enigszins openstaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en je zit in deze regio, dan moet je lid worden”, zo is de heldere boodschap van Eric.
Er ligt nog genoeg werk om ook zelf actief binnen de regio aan de slag te gaan, vertelt Eric. “We zijn nog altijd bezig om te kijken hoe we lokaal meer betrokken kunnen worden en van meerwaarde kunnen zijn. Zo hebben we het idee om een innovatie lab op te tuigen binnen ons eigen team, maar we denken er ook over na om andere projecten op te pakken met eigen budget en co-creatietrajecten te organiseren.”