Donatie van Cargill op goede plek

8 februari 2023

Match

Als vluchteling onderweg, dan is er ineens niets meer om naar uit te kijken. Zo was het ook voor de Oekraïners die begin 2022 naar ons land kwamen. En wat betekent het dan veel als je op een plek komt, waar je voelt dat mensen met aandacht jouw komst hebben voorbereid. De locatie Avondvrede en de locatie ‘Obrechtlaan’ in Bergen op Zoom waren in korte tijd klaar voor de nieuwe bewoners.

Prettig verblijf voor vluchtelingen

De donatie en de betrokkenheid van Cargill Bergen op Zoom en hun medewerkers had een belangrijk aandeel in deze voorbereiding. Spullen die noodzakelijk zijn, maar ook zorgen dat je prettig kunt wonen en leven, konden snel worden aangekocht.

Grote en kleine spullen

Ook voor de investering in een keuken gaf Cargill toestemming. Via het netwerk van Samen in de Regio bleek echter, dat bij tanteLouise een keuken beschikbaar was. De donatie kon toen worden ingezet voor aanschaf van bedden en stapelbedden en dekbedden. En wat een uitkomst dat er tien fietsen kwamen voor de mensen, en tevens een wasmachine en droger.

Nu, bijna een jaar later, hadden we niet kunnen bedenken, dat de vluchtelingen zo lang zouden verblijven op de opvanglocaties. Een woonplek met goede basisvoorzieningen is nog belangrijker dan we dachten. Mede dankzij de aandacht van Cargill is dit mogelijk. Bedankt!