Donatie Rabobank voor opvanglocaties

19 januari 2023

Match

Toen aan het begin van 2022 bekend werd dat vluchtelingen uit Oekraïne ook onderweg waren naar onze regio, kwam er veel hulp op gang. Particulieren brachten allerhande spullen naar de ZuidOost in Bergen op Zoom, dat diende als verzamelplaats tot de opvanglocaties schoon en klaar waren om in te richten. Het ging zoveel mogelijk om spullen die in de basis nodig zijn om prettig te wonen en te leven.

Lichtpuntje

In heel korte tijd lukte het om de woonlocaties in orde te maken. De mensen uit Oekraïne zijn daarvoor nog steeds blij en dankbaar. Als je leven geen vooruitzicht meer lijkt te hebben en je komt op een plek waar je de aandacht van mensen voelt, dan is dat een lichtpuntje.

Wasmachine en fietsen

Mede dankzij de donatie van Rabobank Zuidwest-Brabant konden ook spullen die onverhoopt niet voldoende voorhanden waren toch snel worden aangeschaft. Een wasmachine en zelfs tien fietsen! En een fijn speelkleed en een fietsstoeltje was een heel welkome aanvulling op de basisvoorzieningen.

Prettig wonen

Veel langer dan we dachten verblijven de mensen uit Oekraïne op de opvanglocaties in de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal. Daarom is het des te meer belangrijk dat de woonvoorzieningen zo aangenaam mogelijk ingericht konden worden. Een bijzonder dankjewel daarvoor aan de Rabobank!