De korte lijntjes met Samen in de Regio zijn waardevol

25 februari 2021

In de spotlight

Bij advies- en ingenieursbedrijf DON Bureau speelt de sociale factor een belangrijke rol. Of dat nou het gezamenlijk iets ondernemen als collega’s is, of dat het draait om iets sociaals voor de ander doen. Het was enkele jaren geleden de aanleiding om met Samen in de Regio te gaan samenwerken: “Toen we destijds stopten met een andere actie was de vraag: wat gaan we nu doen, want we wilden niet niks doen”, vertelt consultant Gertjan Pieper van het bedrijf uit Bergen op Zoom. Een van de initiatieven waar positief op werd gereageerd, was Samen in de Regio. Een lidmaatschap was snel geregeld.

“In het begin kregen we van sommige collega’s vragen over het lidmaatschap: Wat is Samen in de Regio dan precies? Wat gaan we daarmee doen? Waarom doen we dit? Totdat we meededen met een eerste activiteit waarbij we naar zorginstellingen gingen om te helpen met een project. Dat werd erg positief ontvangen”, vertelt Gertjan. “We sloten de dag af met een barbecue bij ons op kantoor en na het uitwisselen van de ervaringen werd duidelijk dat we hier een goed gevoel aan hadden overgehouden.”

Geen nieuwe activiteiten door corona

Gertjan zelf is een keer voor een van de activiteiten van ons netwerk naar zorgboerderij Power to Get Up geweest: “Dat vond ik waardevol en beviel mij erg goed. We zouden dit jaar ook weer wat doen met ons bedrijf, maar vanwege corona kon dat niet doorgaan.”

Het virus heeft geen enorm negatieve impact op DON Bureau gehad. Het bedrijf, dat zich met grote infrastructurele projecten bezighoudt, heeft allesbehalve een slecht jaar achter de rug: “Ons beste gereedschap is de laptop”, meldt Gertjan enthousiast. “Waar het thuiswerken voorheen door opdrachtgevers niet altijd werd gewaardeerd, zie je nu dat het wel degelijk goed werkt en we gewoon door kunnen gaan met ons werk. Ook hebben we te maken met veel detacheringen voor de langere termijn en geen korte, losse opdrachten.” Volgens Gertjan heeft DON Bureau op deze manier ‘een solide basis’.

Wat wel een nadeel is, is dat ze elkaar als collega’s nauwelijks in het echt zien: “Op kantoor in Bergen op Zoom hebben we een ontmoetingsplek om een biertje te drinken en een inspiratieruimte om ideeën te pitchen. Dat lukt ook online wel, maar het echte contact ontbreekt”, zegt Gertjan.

Korte lijntjes met Samen in de Regio

Bij DON Bureau maken ze geregeld gebruik van ons netwerk, vooral met betrekking tot het inschakelen van studenten voor bepaalde projecten die op dat moment worden uitgevoerd. De waarde zit volgens Gertjan vooral in de korte lijntjes die ze met Samen in de Regio kunnen onderhouden: “Dan bellen we met elkaar. Soms heeft Samen in de Regio voor ons een student, maar soms hebben we zelf een vacature en schakelen daarvoor het netwerk in.”