De Kok Bouwgroep kweekt lelies voor Bergen op Zoom

10 september 2015

Match

Kunsten in de Monumenten is een festival vol historie en hedendaagse cultuur dat de landelijke Open Monumentendag combineert met kunsten. Heel wat monumenten openen in het tweede weekend van september hun deuren. Daarin vinden allerlei activiteiten plaats. Erfgoed, muziek, theater, dans en kunst komen hier samen. Het thema sluit ieder jaar aan bij het landelijk thema, en … dit jaar heeft Bergen op Zoom de landelijke opening!

Laurierbladeren, orchideeën, klimop en hop: ze vormen samen met katoen, zijde en jute ‘Le Jardin de Couture’, de openingsceremonie van 2015. Een modepresentatie in de Franse Tuin van Het Markiezenhof die het monumentale verleden van Bergen op Zoom letterlijk tot bloei laat komen!

Aan de officiële opening heeft de Kok Bouwgroep een bijdrage geleverd. Door hout te doneren konden bloemkunstenaar Ben Clevers en ontwerper Ward Warmoeskerken een wervelend podium creëren. Bloemen en kostuums zijn verweven tot een eenheid. In de vorm van een lelie, zal het podium te bewonderen zijn gedurende het tweedaagse evenement.

 

Beleef Kunsten in de Monumenten in Bergen op Zoom, Halsteren, Woensdrecht en Steenbergen.  Het evenement vindt aanstaand weekend plaats, op 12 en 13 september.