De boot in met Aquarius

9 juni 2022

Match

Roeivereniging Aquarius organiseerde op 31 mei voor een groep jongeren van de F!tFabriek een roeiclinic.

Met sport het verschil maken

De groep bestond uit vijf jongeren van 14 tot 22 jaar en twee begeleiders. Set Your Life Goals, het traject dat zij doorlopen, biedt kwetsbare jongeren een kans om met sport het verschil te maken. Zo werken ze aan hun toekomst, ontmoeten nieuwe mensen en ontdekken tegelijkertijd hun eigen talenten.

Geslaagde match

De groep komt wekelijks bij elkaar om doelen of thema’s uit te werken en de F!tFabriek zoekt dan trainers of sporters die een clinic kunnen verzorgen, passend bij het onderwerp. Dit keer dus op het water. “Omdat roeivereniging Aquarius ook clinics voor teamuitjes organiseert en het clubhuis zeer geschikt is voor het ontvangen van groepen, vonden we een dit een geslaagde match!”, vertelt een van de begeleiders.

Boordroeien en scullen

Na uitleg van de trainer van Aquarius stapten de roeiers in twee verschillende boten. Een voor het ‘boordroeien’, waarbij elke roeier één riem in handen heeft en een voor het ‘scullen’, waarbij iedere roeier twee riemen in handen heeft. “Beter roeiweer hadden we ons niet kunnen wensen: de Binnenschelde was spiegelglad en het was zonnig!” aldus de trainer.