Daar zijn ze, de Young Active Locals!

31 mei 2021

Match

Jongeren kijken heel anders naar de wereld. We gaan de kracht van de creatieve ideeën van de jongeren voortaan koppelen aan de kennis van onze partners. Zo zorgen we voor een frisse blik op maatschappelijke thema’s. We maken de jongeren zichtbaar in ons netwerk en geven hen een stem.

Young Active Locals

Bij Samen in de Regio hadden we het over ‘het Jongerenpanel’, maar die naam was niet hip. De jongeren maakten daar zelf meteen iets anders van, de Young Active Locals. Dat zegt al iets over het enthousiasme van de groep jongeren met wie we van start zijn gegaan. Het zijn nu al goede ambassadeurs van ons netwerk, we kennen hen van stages en praktijkopdrachten bij Samen in de Regio, ze zijn nu met zes. De contacten zijn er in Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen om de groep snel uit te breiden. Middelbare scholieren, studenten aan een vervolgopleiding, werkende jongeren of werkzoekende jongeren – een gevarieerde groep daar streven we naar. Het is een verrijking voor het netwerk.

NLdoet

In het weekend van NLdoet lieten zij voor het eerst van zich zien en horen. En het zijn aanpakkers! Vrijdag stond in het teken van een grote verfklus in De ZuidOost. Het is de plek waar zij elkaar te ontmoeten, ook voor overleg. Met enorme emmers verf en flinke kwasten en rollers gaven de jongeren de muren een spetterende kleur. Trots waren ze op de nieuwe uitstraling, zonnig en zelfs een tikje Cubaans! Op zaterdag maakten zij een zwerfafval-prik-toer op de Brabantse Wal. “We vinden het een fantastische inzet: teambuilding, kick-off promotie en een goede daad in het kader van NLdoet. Precies zoals het past bij ons netwerk, maar wel op eigen initiatief van de jongeren voorbereid. In dit weekend zorgde Curio isk voor een heerlijke lunch van salades en broodjes. Stichting Samen Doen verraste de jongeren met een traktatie vanwege al hun inzet, een tegoedbon met een waarde van 15 euro op een Samen Doen-pas!

 

Traktatie van de wethouder

Zaterdag zocht wethouder Henk Kielman de jongeren op in Hoogerheide. Daar sprak hij zijn waardering uit voor hun inzet en enthousiasme. Hij bracht voor hen een traktatie  mee die goed in de smaak viel aan het eind van een actieve en warme dag. Dat de wethouder ook nog even een prikstok beet pakt is een mooie opsteker voor de jongeren.

Win-win

We zijn met ons team van Samen in de Regio erg onder de indruk van de spirit bij deze jongeren. Binnenkort gaan we hen ontmoeten bij onze evenementen. Daar brengen zij ook eigen thema’s en voorkeuren in.

Wat maakt het ene bedrijf bijvoorbeeld meer aantrekkelijk om voor te kiezen dan het andere? Daar kun je binnen het management over discussiëren, maar extra waardevol is het om dat van jongeren te horen, te weten wat en waarom. Voor de jongeren zijn deze kennismakingen een uitgesproken kans om werkgevers te leren kennen, mogelijkheden voor stages te ontdekken en ervaring op te doen door samen met bedrijven te werken aan een vitale regio. Win-win dus!