Deze week was een bijzondere voor leerlingen van Curio isk. Zij mochten voor Cargill in Bergen op Zoom hun lunchgerechten verzorgen: pastasalade, couscoussalade en baklava. Cargill betaalde voor de ingrediënten en verkocht de gerechten in hun bedrijfskantine.
Donatie voor slachtoffers aardbeving
En daar bleef het niet bij. Het bedrijf besloot de opbrengst van de verkochte salades en zoete traktaties te verdubbelen en het eindbedrag te doneren aan hulporganisaties van de aardbeving in Turkije en Syrië. De verkochte gerechten leverden maar liefst € 2775,00 euro op. Dit wordt dus een totaalbedrag van € 5550,00.
Donatie aan maatschappelijke opvang
Omdat er na de laatste lunch op vrijdag eten overbleef, nam Madelon Schenk van Cargill contact met ons op. “Als jullie er vandaag nog een goede bestemming voor vinden, mag je het ophalen en weggeven.”
Bijna 100 gerechten
Daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen, dus reed Anita naar de Maatschappelijke Opvang van WijZijn Traverse Groep in Bergen op Zoom. “We hebben bijna 100 gerechten kunnen schenken dankzij deze bijzondere match!”
Volgende week wordt deze actie herhaald in Sas van Gent.