CKB de Maagd & Stichting ABBO slaan handen ineen

20 juli 2014

Match

CKB de Maagd en de vijf ABBO-scholen in Bergen op Zoom gaan vanaf september een nauwe samenwerking aan. ‘Een perfect huwelijk’, volgens CKB-directeur Cees Meijer.

Stichting ABBO en CKB De Maagd hebben de handen ineen geslagen, zo gaan zij mensen en middelen bij elkaar voegen. Het doel van de samenwerking is dat het basisonderwijs niet meer met een uurtje muziek of handvaardigheid wordt gevuld, maar dat het in zijn geheel meer beroep gaat doen op de creativiteit van kinderen. De leerkrachten leren door de samenwerking van de creatieve aanpak van de kunstdocenten van CKB, en deze pakken op hun beurt de pedagogische adviezen van het team van ABBO op.

De kick-off vond vrijdagmiddag plaats in Theater de Maagd, in aanwezigheid van onderwijswethouder Yvonne Kammeijer. Zo’n 120 ABBO-leerkrachten enerzijds en 30 CKB-docenten namen deel aan diverse creatieve workshops.  Gijs Proost Fotografie heeft de energievolle middag op beeld vastgelegd.

Dankzij de samenwerking kunnen zij spreken van een langdurige match, waar beide partijen met veel plezier naar uitkijken!