Cargill maakt voedselbos mogelijk voor Stichting Titurel

2 juli 2018

Match

Omdat Cargill Care Counseling Bergen op Zoom altijd op zoek is naar nieuwe bij de filosofie aansluitende projecten heeft Samen in de Regio hen in contact gebracht met Stichting Titurel in Putte.

Titurel biedt waarde gestuurde langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problematiek en/of een verstandelijke beperking. Zij willen hun bewoners hierbij helpen en bijdragen aan hun ontwikkeling. Samen kijken ze op welke manier zij gelukkig kunnen worden. Hoe ze hen de beste kansen kunnen geven op een goed leven als volwaardige mensen. Mensen die gezien worden, mensen die hun talenten benutten en onderdeel zijn van een groter geheel.

Titurel biedt kleinschalige woongroepen, begeleid wonen en ambulante woonbegeleiding. Eén van de woongroepen is gevestigd op de hoofdlocatie in Putte. De unieke ligging van het landgoed, midden in het bos, biedt de bewoners een veilige en rustige omgeving.

Tijdens een gesprek werd besproken of Cargill wat zou kunnen betekenen voor Titurel.
Titurel heeft de wens om een voedselbos aan te leggen voor hun bewoners. Een voedselbos is een door de mens ontworpen systeem, gericht op duurzame voedselproductie. Het ontwerp van een voedselbos is geïnspireerd op de opbouw van een natuurlijk bos zoals we dat in Europa op enkele plekken nog aantreffen. Een tropisch regenwoud is ook een goed voorbeeld.

Cargill vindt het een mooi project voor Earthday. Om die reden heeft Cargill besloten hen te ondersteunen en te sponsoren. Zo konden er walnotenboom, appel-/ en perenbomen, bessenstruiken, frambozen en kruidenplanten aangeschaft worden.

Omdat het nu niet echt het geschikte moment is om te planten is beloofd om in het najaar, wanneer de tijd hiervoor wél rijp is, nog eens terug te komen met een aantal vrijwilligers om te helpen met planten en het verder aanleggen van het voedselbos.

Voor nu is gekozen voor een fotomoment van de symbolische overhandiging in het kader van Earthday.