Cargill& Fort Smakelijk actief tijdens Wereldvoedseldag

21 juli 2014

Match

Een dag per jaar staan we met zijn allen stil bij de vraag ‘wat voedsel nu eigenlijk voor ons betekent’ en hoe we met zijn allen ervoor kunnen zorgen dat iedereen in de wereld voldoende te eten heeft. Deze dag genaamd “Wereldvoedseldag”, was op donderdag 16 oktober!

100 diners!
Al enkele jaren gebruikt Cargill de Wereldvoedseldag als aanknopingspunt om het bewustzijn over de complexe uitdagingen rondom honger en voedselzekerheid te verhogen. Om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen kunnen  genieten van een gezonde maaltijd zijn zij de samenwerking aangegaan met voor wie gezond eten voorop staat, Stichting Fort Smakelijk.

Op donderdag 16 oktober tijdens Wereldvoedseldag heeft Cargill maar liefst 100 couverts versterkt aan mensen die van een  minimuminkomen moeten rond zien te komen. Stichting Fort Smakelijk heeft tijdens het initiatief haar locatie en kennis beschikbaar gesteld. Met zijn chefs heeft voorzitter Stichting Fort Smakelijk, Kees Bronkhorst een voortreffelijk driegangendiner bereid voor de honderd genodigden!

Niet alleen, maar samen
Voor de realisatie van het project benaderde Cargill de netwerkorganisatie ‘Samen in de Regio’. Op haar beurt hebben zij niet alleen het contact met Fort Smakelijk geregeld,  maar ook het voorstel weggelegd bij de partners: Stichting WéViGé, Pauwer, Stichting Welzijn Ouderen, Sagènn Re-Integratie  en SDW. Alles met het doel dat de uitnodiging terecht zou komen bij de juiste doelgroep, mensen met een minimuminkomen. Het initiatief van Cargill werd dan ook zeer  hartelijk ontvangen!

Donderdag 16 oktober was een indrukwekkende dag. De dankbare blikken richting de medewerkers van zowel Cargill als Fort Smakelijk waren niet op twee handen te tellen. Iedereen genoot van de warmhartigheid die er heerste in het restaurant aan de Bernadettestraat te Bergen op Zoom. Fort Smakelijk kreeg het weer voor elkaar om een voortreffelijk menu te bereiden. Deze  werden uitgeserveerd door vijf medewerkers van Cargill. Ook kwam fotograaf Chris van Klinken, op uitnodiging van Samen in de Regio even langs. Hij legde de bijzondere dag vast op de gevoelige plaat.