Cargill in actie voor wereldvoedseldag

29 oktober 2017

Match

Op vrijdag 27 oktober ging Cargill,  de internationale producent en leverancier van voedingsmiddelen, samen met groep 7/8 van basisschool de Rode Schouw op pad om ontbijtpakketten te leveren aan Voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom. Samen met Fort Smakelijk zamelden Cargill-medewerkers eerder in de week geld in voor dit goede doel. 

Wereldvoedseldag
Het startsein voor de ontbijtactie wordt traditioneel gegeven op 16 oktober, de Wereldvoedseldag van de Verenigde Naties. Op die dag wordt over de hele wereld aandacht besteed aan de voedselproblematiek. Cargill Bergen op Zoom neemt al voor de zesde keer op rij deel . “Ons bedrijf is wereldwijd actief om het voedselzekerheidsprobleem aan te pakken. Maar het is minstens even belangrijk om een concreet verschil te maken in lokale gemeenschappen zoals Bergen op Zoom” zegt Geert-Jan Hulstermans, site manager van Cargill in Bergen op Zoom.

Ontbijtpakketten voor de Voedselbank
Op dinsdag 24 oktober organiseerde Cargill samen met lokale partner Fort Smakelijk een speciale lunch om geld in te zamelen voor de voedselbank. Cargill medewerkers konden voor een kleine bijdrage van een speciale 3-gangenlunch genieten en de opbrengst hiervan werd gebruikt om voor de Voedselbank Goed Ontmoet ontbijtpakketten te kopen. Via Samen in de Regio zocht Cargill contact met basisschool De Rode Schouw uit Halsteren om samen een activiteit te organiseren rond wereldvoedseldag. De gecombineerd klas 7/8 ging vrijdag op pad om de door Cargill gesponsorde ontbijtpakketten bij de Voedselbank af te leveren en zo ook te leren over wat de Voedselbank precies doet. Touringcarbedrijf De Kock uit Halsteren vond dit een goed initiatief en waren zo vriendelijk om belangeloos een bus ter beschikking te stellen om de kinderen naar de Voedselbank te rijden.

Voedselverspilling
Na het bezoek aan de voedselbank, ging de groep langs bij Franken Fruit in Bergen op Zoom. Daar kregen de kinderen uitleg over de verschillende soorten fruit en groente die daar verbouwd worden en hoe zij met voedselverspilling omgaan. Vervolgens gaf Geert-Jan Hulstermans, site manager van Cargill Bergen op Zoom, uitleg over hoe Cargill voedselverspilling tegen gaat in haar fabriek en hoe ze met de lokale voedselbank samenwerken.

Een fantastische match tussen meerdere partners van Samen in de Regio en een inspirerend voorbeeld voor bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio.