Bofkonten van de Rode Schouw naar Zodiac de Musical

14 juli 2021

Match

Bouwen aan een bewuste generatie. Dat was nog nooit zo leuk. Vraag het maar aan de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Rode Schouw. Bofkonten! Zij gingen naar het theaterspektakel van Zodiac de Musical in de Koepel in Breda en genoten van een prachtige voorstelling vol dans, muziek en technisch vernuft. Maar tegelijkertijd is bewustwording, respect voor de natuur en het vinden van verbinding de boodschap van deze voorstelling.

Fantastische middag

De aankondiging en de inhoud van de musical viel op bij Cargill, waar lokaal maatschappelijk ondernemen altijd in het teken van voeding, milieu en onderwijs staat. Cargill deed het aanbod om groep 8 van een basisschool naar deze bijzondere voorstelling te laten gaan. En die basisschool was heel snel gevonden. De ABBO scholen zijn immers partner van ons netwerk.

“Het was een fantastische middag met heel veel dank aan Cargill die dit allemaal mogelijk maakte”, vertelt Lucy Derks, directeur van basisschool de Rode Schouw. In een tijd waar extra leuke schoolactiviteiten niet vanzelfsprekend door kunnen gaan, was dit gelukkig een uitzondering. Het bezoek aan de musical was zelfs op een studiedag, een vrije dag voor de leerlingen. “Toch was iedereen erbij en niemand had het willen missen. Wat een indruk met drones in de voorstelling en de Koepel in Breda dat was een heel bijzondere locatie.” Aan deze jonge kinderen zal het niet liggen: zij weten hoe je een steentje bij draagt om het ANDERS te DOEN.