Bijzondere mediaworkshop voor SDW

1 augustus 2022

Match

Nog maar pas partner en gelijk al in actie. “Ik schakel nu eenmaal snel. Iets dat in mijn vak wel belangrijk is!”, lacht Richard Korb van Korb Media. Vanuit zijn studio helpt hij allerlei soorten opdrachtgevers met het organiseren van een webinar of bij het maken van een bedrijfsfilm of reclamespotje en zelfs met TV-producties.

Netwerkgesprek

Tijdens de Social Summer op 5 juli kwam hij in contact met Ramon van Amerongen van SDW. Die vertelde dat ze, met een aantal deelnemers die bezig zijn met een mediaproject, graag een bezoek wilden brengen aan de studio. Op 25 juli was het zover: de vier kwamen met twee begeleiders naar Dinteloord.

Zelf laten doen

“Natuurlijk hartstikke leuk om deze mensen te ontvangen!”, zegt Richard. “Maar ja, om ze nu alleen maar te laten meekijken hoe wij zoiets doen… Het is natuurlijk veel interessanter om zelf aan die knoppen te zitten!” Dus maakten ze een echte tv-uitzending.

Taakverdeling

Na een korte briefing startten ze met de workshop. “We maakten een splitsing tussen de presentator, de studiogasten en het technisch team. De gasten gingen langs de visagist en kregen daarna uitleg over de opnames. De andere deelnemers gingen naar de regieruimte waar ze, na een instructie, zelf de knoppen konden bedienden.”

Leuke uitzending

Toen ook het licht, geluid en de camera’s waren ingesteld, startten de opnames. “Ik vond het mooi om te zien hoe snel ze het door hadden,” vervolgt Richard. Het werd een erg leuke uitzending voor het SDW journaal, deze ‘Kletstafel’. Richard besluit: “We maken nog een montage van de opnames en een ‘making off’, die SDW natuurlijk ook krijgt.”