Bij Samen in de Regio kunnen mensen iets voor elkaar betekenen

26 augustus 2021

In de spotlight

Het is graven in zijn geheugen, maar volgens Arjo van Pelt zijn ze met Van der Vlugt Accountants al zo’n tien jaar lid van Samen in de Regio. Het begon allemaal met het controleren van de jaarrekening van ons netwerk. Dat doet het accountantsbureau sinds hun lidmaatschap ieder jaar. Arjo, al 22 jaar werkzaam bij het bedrijf, vertelt het vanuit hun pand aan de lange Dorpsstraat in Halsteren.

Van tafels tot koffiezetapparaat

Ze vinden het bij Van der Vlugt Accountants fijn dat ze hun steentje zo af en toe kunnen bijdragen aan Samen in de Regio: “We hebben eens een keer stoelen kunnen weggeven aan een van de partners en ook tafels en een koffiezetapparaat. Dan bellen we op en is het zo geregeld”, vertelt Arjo over de samenwerking met het netwerk. Hij vindt Samen in de Regio een goed initiatief: “Het is mooi dat mensen op deze manier iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Zelf heeft Arjo nog enkele herinneringen aan de netwerkbijeenkomsten waarbij ze aanwezig waren. “Je leert tijdens de gesprekken in kleine groepjes weer heel verschillende en nieuwe mensen kennen.” Tegelijk vindt hij het lastig om als accountantsbedrijf iets meer te betekenen dan alleen maar het weggeven van meubilair: “Dat is ingewikkeld, omdat wij in een moeilijke branche zitten waarin je te maken hebt met tal van regels. Daardoor kun je niet zomaar even iets doen.”

Spannend jaar achter de rug

Bij Van der Vlugt Accountants bedienen ze een brede markt. Eigenlijk van de kleine particulier tot de grote bedrijven. “De branche maakt ons eigenlijk niet zo heel veel uit. We richten ons op van alles. Ik houd mezelf vooral bezig met de ‘K’ in de afkorting MKB. Het leukste is de adviesrol waarbij je in gesprek gaat met bijvoorbeeld een ondernemer. Het meedenken met zo iemand als hij zijn bedrijf wil overdragen aan opvolgers is erg interessant.”

Door het coronavirus hebben ze bij het bedrijf in Halsteren een spannend jaar achter de rug: “Het scheelt dat we ons richten op een brede markt. Daardoor werd het werk in de ene sector wat minder, maar in andere sectoren konden we weer wel aan de gang. Onze rol als adviseur is duidelijk een stuk belangrijker geworden. We hebben bijvoorbeeld een klant die een rondvaartboot heeft. Die kwam door de maatregelen rondom het coronavirus stil te liggen. Daar kwam onze rol als adviseur heel mooi om de hoek kijken. Maar we hebben ook veel geadviseerd over de subsidieregelingen die van kracht werden.”