Bij Samen in de Regio gaat het niet over geld verdienen

18 mei 2021

In de spotlight

“Het maatschappelijke, dat het niet over geld verdienen gaat, dat vind ik het mooie aan Samen in de Regio!” Het zijn de woorden van Pim Huijgens van Page & Poster Graphics, een bedrijf in de grafische vormgeving, gevestigd in de binnenstad van Bergen op Zoom. Netwerken is niet heel erg aan hem besteed. “Ik heb eigenlijk nooit tijd gemaakt voor acquisitie”, vertelt hij.

Veel afwisseling in het werk

Pim begon zijn bedrijf jaren geleden in de wijk Gageldonk. “Mijn ouders hadden daar een winkel. Op het moment dat zij daarmee stopten heb ik het pand overgenomen.” Het was een goede samenloop bij het starten van zijn eigen bedrijf. De ene opdracht leidde tot een andere, bij dezelfde opdrachtgever of juist bij een nieuwe. Zo groeide het vanaf het begin.

“De afwisseling in het werk vind ik het leukst, sterker nog dat heb ik wel nodig. Al is de vraag van de klant niet altijd om het anders te doen, dan probeer ik er zelf toch net een andere draai aan te geven. Dat wordt gewaardeerd en het geeft iets extra’s aan het contact met mijn opdrachtgevers.” Dat het werk nooit zal vervelen, blijkt uit de voorbeelden die hij noemt van zijn werkzaamheden: van brochure tot logo’s en een huisstijl en van materialen voor salesdoeleinden tot digitale presentaties.

Op het moment dat we met Pim dit gesprek hebben, is hij druk bezig aan een boek over Willem van Ham, de vorig jaar overleden stadsarchivaris van Bergen op Zoom. “Een erg grote klus. Ik verzorg de vormgeving van het boek van bijna 600 pagina’s. Maar het is wel heel leuk. Af en toe iets maken wat echt  lokaal is, vind ik mooi om te doen.”

Andere mensen ontmoeten

Ongeveer drie jaar geleden kwam het pand naast zijn woonhuis vrij en sindsdien is zijn bedrijf in het centrum te vinden. Met name door zijn lokale activiteiten viel hij op bij Samen in de Regio. Toen bleek ook dat hij al snel iets voor ons kon betekenen. “Het begon met roll-up banners en presentatiepanelen. De laatste jaren maak ik voor Samen in de Regio het jaarverslag, waar we dit jaar een hele andere invulling aan hebben gegeven – veel meer visueel en alles bij wijze van spreken op één A4.

Regelmatig heb ik opdrachten waar een deel verwerking bij komt kijken. Bijvoorbeeld samples maken, salesmappen vullen of gadgets verpakken. Binnen het netwerk van Samen in de Regio heb ik ontdekt dat dit heel waardevolle klussen zijn voor dagbestedingslocaties, zoals Titurel en S&L Zorg. Ik werk nu regelmatig met hen samen. Hun cliënten noemen het ‘een opdracht voor een echt bedrijf’ en zijn extra gemotiveerd. Mooi om zo een steentje bij te dragen.”

Pim is blij met een netwerk als Samen in de Regio: “Ik houd niet zo van netwerken, maar binnen dit netwerk draait het om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat vind ik mooi. Het is niet per se alleen maar werk-gerelateerd en het gaat niet over euro’s verdienen. Je haalt er dingen uit die voor jou waardevol of interessant zijn. Het is geen moeten. Je hoeft jezelf niet te verkopen. Tegelijkertijd heb ik via Samen in de Regio wel veel andere mensen ontmoet, die ik anders nooit was tegen gekomen.”