Bij Samen in de Regio draait het om verbinden

7 juni 2021

In de spotlight

In een maatschappij waarin we erg individualistisch zijn, is het goed dat er een netwerk als Samen in de Regio is. Dat is de overtuiging van Marlies van Lier. Ze is met haar bedrijf FRIS Presentaties al vijf jaar lid van ons netwerk en niet zonder reden. “Bij heel veel netwerkclubs moet je iets. Dat is bij Samen in de Regio niet het geval. Je wordt vrij gelaten, maar je krijgt wel toegang tot een heel waardevol netwerk met korte lijntjes. Ik ontdekte al snel dat ik daar bij wilde horen. Ik had direct een klik, omdat ze zich heel erg richten op maatschappelijke thema’s.”

Verbinder pur sang

Het draait in het leven van Marlies om verbinden. Als presentator en dagvoorzitter doet ze dat met haar bedrijf op de kop af tien jaar. Samen in de Regio speelde daarin een belangrijke rol: “Het was een bewuste keuze om aan te sluiten. Ik merkte al snel dat het draaide om iets doen voor een ander. Ik heb voor het netwerk inmiddels al veel klussen mogen doen.” Marlies voegt lachend toe: “Ik ben zo ongeveer de huispresentator van Samen in de Regio.”

We kennen haar inderdaad van diverse evenementen, waaronder recentelijk nog als presentator van de Purpose Colleges. “Die colleges waren te gek. Daarin staken zoveel ondernemers de nek uit. Het was heel mooi om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”  De kracht van een presentator is volgens Marlies het verbinden: “Ik wil dat het publiek iets meekrijgt van de boodschap die ik wil overdragen. Ik wil niet alleen presenteren, maar ook verbinden, waar dat dan ook is.”

Fris voor de dag komen

Het verbinden doet ze op geheel eigen wijze. “Ik heb in de afgelopen jaren een mindshift ondergaan. Ik raakte geïnteresseerd in de circulaire economie, de natuur en opwarming van de aarde. Daar wilde ik iets mee doen en opnieuw ontdekte ik dat ik dat niet alleen kan, maar de verbinding met andere mensen nodig heb.” Met Samen in de Regio regelde Marlies al eens een opfrisbeurt van de Bergse Muziekbuurt waar ze woont. “Ik zie mezelf niet als wereldverbeteraar, maar als enthousiaste doorgever van een boodschap.”

Voor wie zich afvraagt waar haar bedrijfsnaam vandaan komt: “Een vriendin vond dat ik een frisse verschijning ben en dat ik mijn bedrijf ernaar moest noemen.” Met haar frisse en enthousiaste karakter heeft Marlies al heel wat bereikt binnen onze regio en binnen ons netwerk. “Ik ben altijd bezig met de vraag wat ik nog kan doen. Zo wil ik nu bijvoorbeeld graag andere mensen leren presenteren. Of dat nou voor een groep is of tijdens een sollicitatiegesprek.” Na tien jaar FRIS Presentaties is Marlies nog altijd enthousiast over haar werk: “Ik heb lol in wat ik doe. Dat vind ik erg belangrijk.”