Bij Samen in de Regio ben je slechts één stap verwijderd van alles wat je nodig hebt

26 augustus 2021

In de spotlight

Yeri Goossens heeft haar onderneming niet om winst te maken. “Nee”, zegt ze, “ik ben een ondernemer met een sociaal hart. Dat is mijn motivatie geweest om trainer te worden.” Ze heeft sinds 2015 haar eigen bedrijf Maatwerk15 en helpt met name het bedrijfsleven om stappen voorwaarts te maken: “Dat kan door hulp te bieden bij een reorganisatie of wanneer een bedrijf problemen heeft binnen een team. Of ik help vertegenwoordigers. Stel je krijgt bij jouw werk als verkoper drie keer ‘nee’ te horen. Hoe ga je daarmee om?”

Geen vis geven, maar leren vissen

De makkelijkste weg in het leven is wanneer je alle tools daarvoor kant-en-klaar aangereikt krijgt, maar dat is niet de instelling van Yeri. “Ik geef mensen geen vis, maar ik leer ze vissen, zodat ze zelf weten hoe ze iets moeten aanpakken.” Ze vindt dat haar bedrijf perfect aansluit bij de filosofie van Samen in de Regio: “Ik houd me al jaren bezig met social return on investment. Dat past bij het netwerk”, vertelt Yeri, die ook aan de basis staat van het Soepprojectboz. “Via dat project kende ik Samen in de Regio al heel goed. Ik vond ook dat ik met mijn eigen bedrijf lid moest worden, want het is een heel waardevol netwerk.”

Vanuit haar trainingsachtergrond heeft ze binnen Samen in de Regio zoveel als mogelijk proberen mee te denken: “Zo herinner ik me dat Samen in de Regio meer met de jeugd in de regio wilde gaan doen. Het is heel interessant om de jeugd te vragen wat ze anders zouden willen zien. Dan komen ze met honderd ideeën, maar wat dan? Ik vind het mooi als je mensen zodanig meekrijgt, dat ze ook zelf bereid zijn om met die ideeën aan de slag te gaan. Dat is echte betrokkenheid.”

Wij zijn

Yeri heeft een gedicht van Toon Hermans dat als rode draad door haar leven en werk loopt. De titel is ‘Wij zijn’ en gaat over wie je echt bent vanbinnen: “Je bent meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Ik ben heel mijn leven al op pad als ontdekkingsreiziger. Ik wil mensen leren kennen en in hun kracht zetten. Mijn hoofddoel is om de wereld een beetje te verbeteren. Als ik dan bij iemand zie dat het beter met hem of haar gaat, heb ik weer een klein stukje daarvan bereikt. Ik werk met kleine doelen om een groter doel te behalen.”

Tot slot wil ze nog iets kwijt over de kracht van Samen in de Regio. “Wat ik zo mooi vind, is dat als je iets nodig hebt, er direct wordt meegedacht. Er wordt wel eens gezegd dat je zes stappen verwijderd bent van iedereen over de hele wereld. Bij Samen in de Regio ben je één stap verwijderd van wat je nodig hebt.”