Bewegen is gezond. En leuk!

15 april 2022

Match

In ons jubileumjaar diende GGZ WNB een wens in voor een beweegtuin voor hun cliënten. Doordat wij al bezig waren met het Lokaal Preventieakkoord kon de verbinding met de gemeente Bergen op Zoom snel worden gelegd. De aanleg liet even op zich wachten, maar het resultaat mag er zijn!

Mentaal en fysiek gezond

Met het Lokaal Preventieakkoord geeft de gemeente invulling aan de mentale en fysieke gezondheid van haar inwoners. De komende tijd zetten meer partijen hun handtekening onder het akkoord en worden de diverse initiatieven en plannen gedeeld. Onlangs werd voor GGZ WNB de eerste stap gezet op locatie Vrederust met de opening van ‘hun’ beweegterrein.

Dit terrein is toegankelijk voor alle inwoners van Bergen op Zoom en in de toekomst is het mooi te verbinden met de trimbaan bij de Melanen en Pompejus. “Wij hopen inwoners meer attent te maken op deze prachtige omgeving en de mogelijkheden die hier zijn: een kunstroute, horeca en nu ook beweegmogelijkheden,” aldus wethouder Mignon van der Zwan.

Beweeg- en ontmoetingsplekken

De gemeente wil meerdere gemakkelijk toegankelijke locaties bieden om de gezondheid van de inwoners te bevorderen. Daarom zullen diverse andere terreinen en parken worden omgevormd tot beweeg- en ontmoetingsplekken voor jong en oud. Tijdens de Dag van het Park op 21 mei, een dag boordevol beweegactiviteiten op verschillende locaties in Bergen op Zoom, kunnen bewoners kennismaken met deze doelstelling.

GGZ-WNB heeft met hun beweegtuin een prachtige primeur. GGZ-bestuurder Els Govers: “Het is een win-win voor zowel GGZ als alle inwoners die graag in beweging komen.”