Bewegen en ontspannen in het park

2 juni 2022

Match

Een dag bewegen. Samen én buiten. De Dag van het Park op 21 mei was een sportief initiatief van de gemeente Bergen op Zoom. Diverse partijen zetten zich in om deze dag tot een succes te maken.

Diverse activiteiten

Op drie locaties in Bergen op Zoom – het AM de Jongpark, de Kijk in de Pot en Landgoed Vrederust van GGZ WNB – konden bezoekers kijken naar en vooral meedoen met diverse activiteiten. Fietsend je eigen sapje maken, Tai Chi, touwtrekken, seniorobics, boogschieten en een gezondheidscheck door BeNu Apotheek Halsteren.

Heerlijk die energie

Er was een springkussen, batminton, straatvoetbal, discgolf en diverse scoutingactiviteiten. Anouk van Creative ARt WorX danste met haar meiden en jongensgroepen de sterren van de hemel. Of in elk geval het gras op de Kijk in de Pot. “Heerlijk die energie!”, reageert organisator Maarten Verheij van Love for Live.

Multicultureel lekkers

“Ben je al bij het AM de Jongpark geweest?” roept Marlies van Lier van FRIS Presentaties enthousiast, “Daar hebben ze lekker hapjes!” De dames van stichting VIV (Vrouwenintegratie Vandaag) zorgden voor multiculturele hapjes. In beide parken waren er voor deelnemers en bezoekers lekkere broodjes, bereid door leerlingen van Curio Entree. Er werd daarbij ook fruit en water uitgedeeld.

Meer beweging

Ook het weer zorgde ervoor dat de Dag van het Park een geslaagd evenement werd. “Deze dag was een mooie uitvoering van de intentie om inwoners meer aan het bewegen te krijgen,” aldus Esther van de Haterd, projectleider en senior beleidsadviseur van de gemeente Bergen op Zoom. “Een originele invulling van het Lokaal Preventieakkoord.”