Betekenisvol in beeld

Goed nieuws voor jongeren en starters op de arbeidsmarkt van de Brabantse Wal: we maken werk van het behouden van werktalenten voor onze regio. Samen in de Regio, Innergie en Werkcentrum Brabantse Wal (onderdeel van WSP West-Brabant) bundelen de krachten met het project Betekenisvol in beeld. Ook uitzendorganisaties Start People, Unique en Driessen doen mee.

De arbeidsmarkt vraagt daadkracht

Door corona zitten veel jongeren en starters op de arbeidsmarkt thuis. Nog steeds. Ze raakten hun baan kwijt en terugkeren is lastig. Bedrijven hebben minder opdrachten en geen tijd en geld om extra energie te steken in mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Corona veranderde bovendien de arbeidsmarkt. Dit vraagt om een daadkrachtige aanpak: Betekenisvol in beeld!

Vaardigheden voor de toekomst

Met workshops en praktijkopdrachten leren de kandidaten nieuwe vaardigheden voor de toekomst. Ze krijgen meer zelfvertrouwen en goede begeleiding. Hierdoor ontdekken zij hun talenten, kunnen ze zichzelf ontwikkelen en behouden wij ze voor onze regio. We werken intensief samen met het bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Ook studenten doen mee.

Aanmelden via instanties

Jongeren die in aanmerking komen krijgen automatisch bericht van lokale instanties. Maar zelf aanmelden mag natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje naar: info@sameninderegio.nl.

Subsidie uit het Coronafonds

Het project Betekenisvol in beeld wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage uit het Coronafonds van de Provincie Noord Brabant. De coördinatie is in handen van de Regio West-Brabant en de opdracht komt van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf West-Brabant.

Een boost aan jongeren en het bedrijfsleven

Het Coronafonds is er om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken met nieuwe ideeën en samenwerkingen. Het gaat om activiteiten die bijdragen aan behoud en ontwikkeling van talent in West-Brabant. Het doel is arbeidskrachten te behouden, eventueel via scholing. Met het project Betekenisvol in beeld geven de samenwerkende organisaties een boost aan zowel jongeren als het bedrijfsleven in de regio.