Betekenisvol in beeld: zo mooi om te zien hoe het proces verloopt

17 maart 2021

Match

Geschreven door onze stagiaire, Djoni Kil

Zowel tijdens als na de workshops wordt door de coaches van Innergie echt de tijd genomen om de deelnemers goed te leren kennen. Zo komen we erachter wat de kandidaten graag zouden willen betekenen (voor de maatschappij) in de toekomst. Hierdoor kunnen we in ons netwerk doelgericht contact opzoeken met onze partners. Via deze korte lijntjes ontstaan mooie kansen.

Kandidaten beter leren kennen

Door de intensieve samenwerking tussen de coaches en de kandidaten ontstaat er echt een band. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het oefenen van sollicitatiegesprekken, het opnemen van een pitch in de vorm van een video, een LinkedIn-account aanmaken, cv’s doorlopen, etc.

Nu we de mensen beter leren kennen, zetten we het netwerk van Samen in de Regio en van het Werkcentrum Brabantse Wal heel gericht in om de kandidaten een kans te geven op een gesprek bij een werkgever. En dat lukt! Er zijn kandidaten die op gesprek gaan en zelfs kandidaten die na twee workshops al aan het werk zijn.

Bijzondere wisselwerking

De coaches merken dat er door de intensieve groepsgesprekken een positieve energie ontstaat binnen de groepen. Deelnemers zijn bereid om met elkaar mee te denken en stimuleren elkaar door ideeën te delen. Er worden zelfs contactgegevens onderling uitgewisseld en zo houden ze elkaar op de hoogte.

Op deze manier wordt hun eigen netwerk ook vergroot. Door nieuwe mensen te leren kennen, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. De coaches laten weten dat deze motivatie bij de kandidaten hen ook zeer positieve energie geeft. Wat een bijzondere wisselwerking!