Betekenisvol in Beeld – een tussenstand

3 juni 2021

Actueel

Met trots en plezier delen wij de tussenstand van ons project Betekenisvol in Beeld.

Sinds februari zetten het Werkcentrum Brabantse Wal, Innergie en Samen in de Regio zich in voor het behoud van arbeidstalenten voor de regio. Door middel van diverse workshops en praktijkopdrachten leerden de kandidaten nieuwe vaardigheden, kregen zij meer zelfvertrouwen en worden zij goed begeleid in de zoektocht naar werk. Zij ontdekten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, en waarin ze nog beter willen en kunnen worden.

Intensieve samenwerking

Tijdens het project werken we intensief samen met het bedrijfsleven, de overheid, zorg en onderwijs. Diverse partners hebben een bijdrage geleverd. Ook zijn er vele laptops opgehaald om de deelnemers te kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld bij het maken van een cv en om sollicitaties te kunnen doen. Tientallen kandidaten zijn inmiddels aan het werk, als apothekersassistente, programmeur, onderwijsassistent, meewerkend voorman, klantmanager, slager, schilder, schoonmaakster, fruit-inpakster, etc. Het resultaat is zeer divers!

Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage uit het Coronafonds van de Provincie Noord Brabant, gecoördineerd door de Regio West Brabant en in opdracht van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf West-Brabant.

Extra vaardigheden

Een aantal van de deelnemers aan het project is aan een opleiding begonnen. Niet alleen taaltrainingen maar ook een Wft-opleiding (Wet op Financieel Toezicht) en een opleiding Zorgkracht. Mooi om deze gemotiveerde mensen die extra vaardigheden te kunnen bieden, zodat ze straks nog gerichter kunnen zoeken naar de juiste baan.

En voorlopig zijn zij nog niet uit beeld: er zijn nog diverse activiteiten gepland. Wordt vervolgd!