Bescheiden succes op de mat

30 november 2021

Match

In de week van Kijk Binnen Bij Bedrijven, halverwege oktober 2021, mocht Mireille Lammens van CELT en Okidojo uit Bergen op Zoom een derdeklasser van ‘t Ravelijn in Steenbergen ontvangen. Mireille: “De school had haar vrij gegeven voor de  activiteiten van Kijk Binnen Bij Bedrijven. Mooi toch?”

Ervaren is beter dan een praatje

Dat vinden wij zeker! Mireille: “Omdat aan den lijve ervaren wat iets met je doet, beter werkt dan alleen een praatje zijn we samen de mat opgegaan. Ik heb haar mogen laten ervaren wat judo en aiki-jutsu met je kan doen. Zo kon zij voelen wat haar aansprak en wat ze bij zichzelf tegenkwam in weerbaarheid. Ze kon op deze manier ook goed het plezier van gevechtskunst ervaren.”

Mireille vervolgt: “Serieuze en soms zelfs emotionele momenten wisselden zich af met een hoop lol. De jongedame overweegt om in te stappen in het kennismakingstraject van Okidojo wat van november tot aan de kerstvakantie loopt. Voor mij was het een mooie start van deze binnenkijk-week!”

Bekendheid geven aan beweging

Tijdens Kijk Binnen Bij Bedrijven kunnen geïnteresseerden ervaren wat een bedrijf, organisatie, vereniging of zelfstandig ondernemer te bieden heeft. “De trainingen die ik geef, zijn nog redelijk onbekend, dus daarom deed ik mee,” zegt Mireille. “Ik ben bezig om een nieuwe activiteit voor jongeren op te zetten waarmee ik ze door middel van judo en aiki-jutsu help weerbaarder te worden. Zo’n ‘proefkonijn’ als deze leuke jongedame was voor mij ook heel waardevol.”

Bijdragen aan positieve gezondheid

Tegenwoordig hebben veel jongeren moeite met het aangeven van hun grenzen, met zich duidelijk durven uitspreken, voor zichzelf opkomen en het maken van keuzes vanuit eigen beweging. Mireille wil hen daar graag bij helpen. “Ook bedrijven en organisaties met jonge werknemers en/of stagiair(e)s kan ik hierbij helpen. Iemand die zijn hart volgt, is gelukkiger en kan daarom veel meer van betekenis zijn in de maatschappij.”

Dit is wat ons betreft ook een heel goed voorbeeld van hoe je kunt bijdragen aan positieve gezondheid. Heb jij nog zo’n goed voorbeeld of idee voor bij het Lokaal Preventieakkoord? Laat het ons weten.