Bergh Brandveiligheid wint Groene Pluim

7 oktober 2022

Partnernieuws

Gisteravond werd tijdens de businessborrel van het Festival der Mogelijkheden op Kaai Duurzaam de Groene Pluim uitgereikt. Samen in de Regio-collega Miriam Vos bezocht de bijeenkomst en stond bij aanvang te praten met Rob Michielsen van Bergh Brandveiligheid. Voor de grap zei ze: “Kom jij die prijs ophalen vanavond?”

Een enorme verrassing

En toen bleek het nog waar ook: Bergh Brandveiligheid won de Groene Pluim Roosendaal 2022! Een enorme verrassing voor Rob en zijn team. “Wij zijn wel veel bezig om zo duurzaam mogelijk te werken, maar dit komt toch onverwacht!”

Veel duurzame oplossingen

Bij Bergh Brandveiligheid wordt afval zoveel mogelijk gescheiden ingezameld. Op sommige locaties is niet altijd plaats voor het plaatsen van containers, dus hier wordt afval ingezameld en later gescheiden. Het brandveilig maken en houden van bestaande gebouwen pakken zij op innovatieve wijze aan. En voor hun nieuwe gebouw krijgt energiebesparing, energietransitie en CO²-uitstoot alle aandacht.

Maatschappelijke bijdrage

Daarnaast was er aandacht voor hun maatschappelijke bijdrage. Zij delen hun kennis via het geven van gastlessen bij Bouwmensen en IW. “En we zijn partner van Samen in de Regio voor wie we bij Curio aanwezig waren op een sollicitatie-trainingsdag voor leerlingen.”

Eigenlijk dus helemaal niet zo’n verrassende winnaar, vinden wij.