Beeldscherm voor mooie berichten

26 oktober 2022

Match

In een gesprek met Rian Liefhebber van De Ontmoetingswinkel in Steenbergen vertelde zij dat ze eigenlijk zelden iets nodig hebben. “Af en toe wat spullen voor een leuke actie, waarmee wij onze bezoekers willen verrassen. Maar voor onszelf niets hoor. We doen het met wat we hebben, vinden of krijgen.”

Gezellig aanschuiven

Een mooie insteek voor een nóg mooier initiatief. Bij De Ontmoetingswinkel komen namelijk mensen binnenlopen om te snuffelen tussen de tweedehands kleding en accessoires. “Soms schuiven ze aan de ‘keukentafel’ aan. Voor een kletspraatje, om handwerk te doen of soms met een vraag of wens.”

Nieuws op beeld

Rian vertelt dat ze graag hun nieuws in de winkel wil kunnen delen. Dus daaruit volgde toch de vraag: “Kunnen jullie ons anders helpen aan een kleine flatscreen-tv?” Wij zetten de vraag uit en al vrij snel meldde zich Maarten Verheij van Love for Live: “Het is weliswaar geen tv, maar een groot computerscherm. Misschien dat dit ook werkt?” Het bleek een succes, dus werd het scherm opgehaald en opgehangen in De Ontmoetingswinkel.

Extra bijdrage

Naast dit beeldscherm mochten er ook gelijk een aantal zakken met gedoneerde kleding worden meegenomen. “Kleding komt bij ons altijd goed terecht. Ook als het niet geschikt is voor verkoop, dan schenken wij het goede doelen. Of het wordt gebruikt voor de creatieve activiteiten in de ontmoetingsruimte.”