Als je samen kunt delen, kun je ook samen vermenigvuldigen

12 december 2019

In de spotlight

Patrick Hendriks, Commercieel directeur bij Deltacom, houdt van duidelijk zijn. Oók over hoe je als ondernemer in de samenleving zou moeten staan, wat hem betreft. Hij vindt het vanzelfsprekend dat een bedrijf aandacht heeft voor MVO en is daarom lid geworden van het Samen in de Regio netwerk.

Deltacom verzorgt ICT voor zeer uiteenlopende organisaties, waarvan er de nodige zich op de Brabantse Wal bevinden. Voor Patrick is het een uitgemaakte zaak: Iets ‘terug doen’ voor de regio waar je als ondernemer omzet maakt is eigenlijk heel normaal. “Er zijn best veel organisaties die wat hulp kunnen gebruiken. Via Samen in de Regio kom je heel eenvoudig met elkaar in contact.” Hij ziet het tevens als een hele mooie manier om de zorgvuldig opgebouwde goede naam van het bedrijf ook op die manier uit te dragen en te onderstrepen. “Eén van de belangrijke taken die we als ICT-specialist hebben is kennis delen. Dat doen we via dit netwerk natuurlijk ook met alle plezier.”

Investeren in elkaar

Een professionele organisatie als Samen in de Regio heeft zelf natuurlijk ook het één en ander nodig aan ICT. Deltacom biedt hier op dezelfde wijze integrale ondersteuning als bij iedere andere relatie, legt Patrick uit. Hij ziet het als investeren in een kansrijke regio, waar het bedrijf eveneens de vruchten van hoopt te plukken. “Je hoopt natuurlijk dat deelnemen aan zo’n netwerk ook business oplevert. Weet je, als organisaties in elkaar investeren – dus óók in lokale bedrijven – is dat direct een impuls. In werkgelegenheid én in ondernemers, waar er best een aantal van onder druk staan.” Hij wijst er tevens op dat het natuurlijk goed is voor een regio als er in elkander wordt geïnvesteerd door bijvoorbeeld kennis te delen. Je helpt elkaar ermee vooruit.

Breed netwerk

In de sector waar Deltacom actief is, volgen ontwikkelingen zich aan één stuk door in moordend tempo op, zowel technisch als organisatorisch én juridisch. Privacywetgeving, licentieregelingen, Service Level Agreements; het zijn wat voorbeelden die volop aandacht vragen. Naast natuurlijk nieuwe technieken en de wensen van een organisatie. Het maakt niet eens heel veel uit soms of je nu een grote professionele organisatie bent of een vrijwilligersclub, het is ontzettend belangrijk om op de hoogte te blijven. Patrick legt uit dat hij kennis over al dit soort zaken met alle plezier deelt met Samen in de Regio partners en matches. “Ook dat is een reden om aangesloten te blijven. Je kunt een breed netwerk laten zien wat je allemaal in huis hebt.”

Of ie ook nog wensen heeft betreffende Samen in de Regio? “Jazeker, wat meer aandacht voor hoe je ondernemers aan elkaar koppelt en ze wat meer kansen op business geeft. Dat zou wel een meerwaarde zijn voor bedrijven die het toch echt van zaken doen moeten hebben. En dus ook voor de regio want het levert werkgelegenheid op. Van alleen MVO kun je niet leven. Maar als je samen kunt delen, kun je ook samen vermenigvuldigen.”