Alle kinderen zijn gelijk

23 april 2015

Match

Door Samen in de Regio – Ruim  €16.000,00 hebben de leerlingen van Stichting ABBO opgehaald voor Unicef Nederland.  Vol trots vertelden zij zelf aan Casper Molenaar, regioconsulent van Unicef Nederland, wat zij hadden gedaan.  Van sponsorlopen, lege flessenacties tot aan fancy fairs, de ABBO scholen hebben flink uitgepakt voor de kinderrechtenorganisatie!

“Het is begonnen met verbinding” sprak Casper Molenaar richting de kinderen . “Samen met bedrijven, scholen en met jullie creëren we een toekomst voor alle kinderen. We doen het samen, met z’n allen, want ieder kind verdient het om zijn of haar rechten te kennen”. Ook benadrukte de heer Molenaar het belang van Samen in de Regio in het kort, op de Kansenbeurs is het contact tussen Unicef en Stichting ABBO namelijk ontstaan.

Algemeen directeur Leo Soffers was vooral heel erg benieuwd naar het resultaat. “Het typeert ABBO dat haar leerlingen niet alleen aan zichzelf denken maar zorg dragen voor anderen.  Zonder het enthousiasme van de kinderen was dit zeker niet mogelijk geweest”, aldus de heer Soffers.

In spelvorm gaven de leerlingen een korte presentatie over de acties die zij georganiseerd hadden op hun school.  Toen de puzzel compleet was werd het totaalbedrag zichtbaar van maar liefst €16.228,30!