ABN AMRO maakt zich sterk voor Curio isk

4 november 2021

Match

Een groep van ruim veertig medewerkers van ABN AMRO maakte afgelopen week kennis met Curio isk. De foundation verbindt zich de komende tijd aan deze internationale schakelklas van Curio, via het ABN AMRO team West-Brabant. Ten eerste levert ABN AMRO een financiële bijdrage aan het project Our Workflow en daarnaast gaan de medewerkers de handen uit de mouwen steken om samen met de leerlingen een moestuin aan te leggen bij de school.

Speciaal actieteam

ABN AMRO heeft een sponsorteam van bankmedewerkers opgericht, dat een bijdrage gaat leveren aan dit mooie maatschappelijke project. Dit actieteam roept ondernemers uit de regio op om zich aan te melden en een bijdrage te leveren aan Our Workflow. Het team leverde zelf ook gelijk een eerste bijdrage: ze hielden een inzameling van (kinder)kleding ten behoeve van de kringloopwinkel Curiosa die gevestigd is in de school. Deze kleding kan dan worden verkocht aan de gezinnen van onze scholieren en gezinnen uit de omgeving van de school.

“Ontzettend fijn dat ABN AMRO zich inzet voor de jonge nieuwkomers in de regio en inziet dat deze doelgroep ook hoort bij de Generation to Come!” aldus Rogier Raeijmaekers, onderwijsmanager van Curio isk Bergen op Zoom.

De leerlingen

De leerlingen van Curio isk (16+) zijn nieuw in Nederland en ruim 65% is gevlucht voor oorlog of onderdrukking. Naast vluchtelingen starten ook kinderen van migranten hun schoolcarrière in Nederland op een isk. Veel van deze jongeren willen niet alleen Nederlands leren, maar raken ook meer en meer ingeburgerd en starten op school met het bouwen van een nieuw sociaal netwerk.

Via Our Workflow krijgen zij een leerwerktraject waarin ze op maat les krijgen en worden bijgestaan door vakmensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zo leren de jongeren werknemersvaardigheden en specifieke praktische vaardigheden waarmee zij vanuit de veilige schoolomgeving naar werk worden begeleid.

Wil je ook een bijdrage leveren? Mail ons via info@sameninderegio.nl of naar isk@curio.nl.